• Publicat:
Magazin

Bebelușii cu ADN modificat, creați de savantul „Frankenstein” în China / Experimentul cu „Lulu” și „Nana” a început în noiembrie / Comunitatea științifică, în stare de șoc: Este inacceptabil!

Bebelușii cu ADN modificat, creați de savantul „Frankenstein” în China / Experimentul cu „Lulu” și „Nana” a început în noiembrie / Comunitatea științifică, în stare de șoc: Este inacceptabil!
Mama care poartă în pântece embrionii modificați genetici ai celor două fetițe gemene - supranumite „Lulu" și „Nana" - ar putea naște oricând. Savantul He Jiankui a anunțat experimentul în noiembrie 2018.

Prima pereche de gemeni modificați genetic a fost creată de savantul controversat He Jiankui în China. Mămica i-ar putea naște din clipă în clipă, scrie mirror.co.uk.

Savantul chinez a șocat comunitatea științifică, după ce a dezvăluit că a modificat cu succces genele embrionilor umanim, în toamna lui 2018, pentru a preveni infecția lor cu HIV.

Supranumit și „Frankenstein”, după numele savantului nebun Victor Frankenstein din romanul „Frankenstein”, al lui Mary Shelley, acesta a folosit procedura puternică de editare a genelor CRISPR, pentru a modifica ADN-ul gemenelor nenăscute, supranumite „Lulu” și „Nana”.

Chinezul a fost criticat pentru lipsa de moralitate, deoarece a făcut experimente pe oameni. Dr. Pete Mills, din cadrul Nuffield Council of Bioetichs, a declarat că femeia care poartă în pântece „bebelușii-mutant” ar trebui să nască în curând.

„Este absolut inacceptabil”, a spus Mills, vizavi de experimentele medicului „Frankenstein”. „Nu știm dacă vor exista consecințe și cât de teribile vor fi acestea”.

Au existat informații potrivit cărora He a ajuns în arest la domiciliu, după ce guvernul chinez a descoperit că acesta „falsificase documentele de revizuire etică” și „se eschivase deliberat de la supraveghere”.

S-a mai vehiculat că He a strâns singur banii pentru experimentul controversat și a aduna o echipă din care fac parte și savanți străini.

Un raport difuzat în urmă cu câteva săptămâni susține că bebelușii „modificați” ar putea trăi mai puțin decât cei normali, deoarece persoanele cu gene modificate sunt mai predispuse la infecții.

Foto: Capturi YouTube.com

Inchide