Bijuteriile actriței Gina Lollobrigida, vândute la licitație cu 4,9 milioane de dolari

Bijuteriile actriței Gina Lollobrigida, vândute la licitație cu 4,9 milioane de dolari
Publicat: 15/05/2013, 11:18
Actualizat: 07/02/2019, 07:05

Bijuteriile actriței italiene Gina Lollobrigida au fost vândute cu peste 4,74 milioane franci elvețieni (4,9 milioane dolari) la o licitație organizată marți seară la Geneva de casa Sotheby’s, unde s-a stabilit totodată un record mondial de preț pentru o pereche de cercei cu perle, potrivit Reuters.

Gina Lollobrigida, un sex simbol al anilor 1950 și 1960, a anunțat că a decis să își vândă o parte din bijuterii pentru a strânge fonduri cu scopul de a finanța cercetările științifice din domeniul celulelor sușă.

O pereche de cercei cu diamante și perle naturale a fost vândut cu 2,29 milioane de franci elvețieni (2,37 milioane de dolari), stabilind un nou record mondial de preț.

Precedentul record era de 1,98 milioane de dolari și fusese stabilit în 2011 de o pereche de cercei cu diamante și perle naturale, o creație a casei Bulgari, care au aparținut actriței Elizabeth Taylor.

Printre celelalte bijuterii din colecția actriței Gina Lollobrigida vândute marți seară la Geneva s-au aflat un ansamblu Bulgari alcătuit dintr-un colier și o brățară și un inel Bulgari care avea încrustat un diamant de 19,03 carate. Ambele s-au vândut cu 749.000 de franci elvețieni (776.056 dolari).

Actrița Gina Lollobrigida, în vârstă de 85 de ani, a fost prezentă la licitație și a spus că va folosi acești bani pentru a stimula cercetările științifice din Italia din domeniul celulelor sușă.

„Bijuteriile sunt făcute pentru a-ți oferi o anumită plăcere și, pentru mulți ani, eu am avut parte de o plăcere uriașă purtându-le pe ale mele. Vânzarea lor (bijuteriile, n.r.) pentru a crește gradul de conștientizare în rândul populației asupra terapiilor cu celule sușă, o metodă care poate să vindece atât de multe boli, mi se pare o utilizare minunată pentru aceste bijuterii”, a declarat actrița italiană.

După o copilărie modestă, petrecută într-o zonă rurală, Gina Lollobrigida a ajuns să joace alături de unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis și Frank Sinatra.

Cu o carieră strălucită în Franța, Italia și la Hollywood, Gina Lollobrigida spune că a început să colecționeze bijuterii Bulgari, pe care și le-a cumpărat întotdeauna singură, bucurându-se de celebritatea tot mai mare, obținută prin muncă asiduuă.

În prezent în vârstă de 85 de ani, după ce a renunțat la actorie în anii 1980 pentru a se consacra fotojurnalismului, acțiunilor de caritate și sculpturii, Gina Lollobrigida spune că a sosit vremea ca acele bijuterii să fie folosite pentru un scop util.

Gina Lollobrigida, care era studentă la Academia de Arte Frumoase din Roma în momentul în care a fost remarcată, în timp ce participa la un concurs de frumusețe, de regizorul italian Vittorio de Sica, spune că în prezent se concentrează asupra sculpturii și că nu mai are nevoie de bijuterii. În ultimii zece ani, sculpturile sale au fost expuse la muzee din Moscova, Paris și Veneția.

Lollobrigida s-a aflat întotdeauna în umbra Sophiei Loren, deși mulți afirmă că a fost o femeie mai frumoasă decât aceasta. În anii ’50 și ’60, Lollobrigida a fost numită „cea mai frumoasă femeie din lume”.

Printre cele mai celebre filme ale sale se numără „Solomon și Sheba”, „Pâine, dragoste și fantezie” și „Notre Dame din Paris”.

Bijuteriile actriței italiene au făcut parte din licitația „Magnificent Jewels and Nobel Jewels” organizată de casa Sotheby’s la Geneva, după ce au fost expuse la Londra, New York și Roma.

În total, cele peste 600 de loturi de bijuterii și nestemate au generat încasări de 74,8 milioane franci elvețieni (78,2 milioane dolari).

Printre celelalte loturi importante vândute marți seară la Geneva s-a aflat și un diamant galben din secolul al XIX-lea, de 74,53 carate, care a aparținut sultanului Ahmad Shah Qajar, ultimul conducător din dinastia Qajar al Persiei. Nestemata a fost achiziționată cu 2,85 milioane de franci elvețieni (2,95 milioane dolari), stabilind un nou record de preț pentru un diamant galben vândut la licitație.

Un inel cu un diamant de 27,9 carate a fost vândut cu 4,25 milioane de franci elvețieni (4,45 milioane dolari).

Potrivit AFP, casa Sotheby’s a vândut la licitație bijuteriile altor mari actrițe în trecut, precum Ava Gardner și Marlene Dietrich, dar și nestemate și bijuterii care au aparținut interpretei de operă Maria Callas.

Christie’s, casa de licitații rivală, a bătut însă toate recordurile din domeniu cu vânzarea bijuteriilor care au aparținut actriței Elizabeth Taylor, în cadrul unei licitații spectaculoase care a fost organizată la New York în decembrie 2011.

Cele două case de licitații organizează de două ori pe an licitații de bijuterii la Geneva și sunt prinse într-o concurență acerbă pentru a atrage cele mai frumoase piese în vânzările lor.

Casa Christie’s își va ține miercuri seară propria licitație de bijuterii din luna mai, unde lotul cel mai așteptat va fi un diamant excepțional de 101,73 carate, estimat la aproximativ 30 de milioane de dolari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer