BIKERI cu SUFLETE de ÎNGERI | Sunt bărbați foarte duri și pe unii chiar în sperie, dar fac un gest umanitar care a emoționat o lume întreagă: Motocicliștii care îi sprijină pe copii în instanță atunci când își înfruntă abuzatorii – FOTO

Redactor:
Gandul
BIKERI cu SUFLETE de ÎNGERI | Sunt bărbați foarte duri și pe unii chiar în sperie, dar fac un gest umanitar care a emoționat o lume întreagă: Motocicliștii care îi sprijină pe copii în instanță atunci când își înfruntă abuzatorii – FOTO
Sursă FOTO: Bikers Against Child Abuse International / Facebook

Motocicliștii de la BACA (Biker Against Chil Abuse) par niște tipi foarte duri iar pe unii chiar în bagă în sperieți, însă sufletele lor sunt atât de mari încât nu încap pe motoare. Aceștia îi protejează pe copii abuzați atunci când sunt în sala de judecată și își înfruntă agresorul.

BACA este o organizație non-profit înființată de John Paul Lily în urmă cu mai bine de 20 de ani, când și-a dat seama că tot mai mulți copii sunt victime ale abuzurilor, potrivit ronproject.com.

Așa s-a hotărât Paul, poreclit Chief, să înființeze un grup de bărbați care au depus un „jurământ sfânt”: protejarea copiilor abuzați.

Astfel, de fiecare dată când un minor trebuie să se prezinte în instanță să depună mărturie împotriva abuzatorului, membrii frăției i se alătură pentru a-l sprijini.

Rezultatele acestui demers au apărut imediat – minorii incluși în acest program sunt mai puțin speriați, prind curaj iar procesele decurg în favoarea lor.

Sursă FOTO: Bikers Against Child Abuse International / Facebook

Totul se face după un plan foarte bine pus la punct

Primul pas al procedurii – Nivelul 1 de intervenție

Mai întâi, copii care acceptă să facă parte din familia BACA se întâlnesc cu mebrii frăției înainte de înfățișarea în instanță. Dacă micuțului îi este frică, bikerii se întâlnesc cu acesta ori acasă la el ori într-un loc în care se simte confortabil.

Ulterior, bikerii se întâlnesc cu aceștia și îi oferă propria geacă cu însemnele frăției – un patch special care îi arată apartenența. De asemenea, motocicliștii se pun la dispoziția micuțului la orice oră din zi și din noapte oferindu-i numerele lor de telefon.

Prima întâlnire se încheie printr-o ședință foto cu întreaga trupă.

Nivelul 2 – doar în anumite cazuri

Frăția aplică și nivelul doi de intervenție în cazul copiilor care încă nu se simt în siguranță: mai mulți membri merg la domiciliul copilului și locurile pe care le frecventează, fac raiduri preventive cu motoarele prin cartierul unde locuiește micuțul și chiar îi instresc pe oamenii din comunitate ce să facă în cazul în care întâlnesc agresori care abuzează minori.

În plus, motocicliștii anunță autoritățile referitor la toate activitățile suspecte pe care le observă în timpul ridurilor.

Cel mai important pas din cadrul intervenției este prezența în sala de judecată atunci când au loc procesele.

Atunci când se înfruntă din nou față în față cu agresorul, copilul abuzat este timid, înfricoșat, și, de multe ori, nici nu mai poate depune mărturie iar agresorii uneori ajung din nou în libertate.

Însă prezența motocicliștilor îi oferă curaj întrucât se simt în siguranță datorită motociliștilor care îi sprijină.

„Niciun copil nu merită să trăiască în frică”

Motociliștii care vor să se înscrie în BACA trebuie să adere la toate prevederile grupului, să treacă printr-un proces intens de verificare, iar acceptul vine la un an după aderare.

Inchide