BILETE DEPECHE MODE. Cât costă biletele pentru concertul de pe Național Arena

BILETE DEPECHE MODE. Cât costă biletele pentru concertul de pe Național Arena
Publicat: 26/10/2012, 15:11
Actualizat: 27/03/2019, 07:33

Biletele pentru concertul pe care trupa Depeche Mode îl va susține pe Național Arena din București, pe 15 mai 2013, vor fi puse în vânzare luni și au prețuri cuprinse între 135 de lei și 435 de lei, informează organizatorii, Emagic.

Biletele au prețuri stabilite în funcție de distanța față de scenă. Astfel, cele fără loc pe scaun, în categoria Gazon A și B, costă 245 de lei, respectiv 135 de lei, în timp ce locurile pe scaune vor costa 145 de lei, 170 de lei, 200 de lei, 240 de lei, 275 de lei, 320 de lei și 435 de lei.

Înaintea turneului din America de Nord, Dave Gahan, Martin Gore și Andy Fletcher vor susține 34 de show-uri în 25 de țări din Europa, în fața a peste 1,5 milioane de fani.

Turneul european va debuta pe 7 mai, cu un show în aer liber, în parcul Hayarkon din Tel Aviv. Alte destinații de concert ale trupei includ Stadionul Olimpic din Berlin, Stade de France din Paris, Stadionul Lokomotiv din Moscova și Stadionul Olimpic din Roma, urmând ca turneul european să se încheie pe Minsk Arena, din Belarus, pe data de 29 iulie.

Concertul de la București va avea loc pe 15 mai 2013 și se va desfășura pe Arena Națională, unde a avut loc anul acesta și concertul formației Red Hot Chili Peppers. Biletele vor fi puse în vânzare online, pe www.MyTicket.ro, luni, ulterior fiind disponibile și în magazinele de specialitate.

Acestea vor fi primele show-uri live ale trupei Depeche Mode după succesul înregistrat de Tour of the Universe, turneul susținut în 2009 și 2010, care a inclus 142 de concerte și vânzări record de peste 2,5 milioane de bilete.

Aceasta este pentru a doua oară când Depeche Mode concertează la București, după show-ul susținut în vara anului 2006.

Anunțul despre turneul din 2013 a fost făcut de membrii trupei într-o conferință de presă care a avut loc marți, la Paris, difuzată live pe site-ul oficial al grupului Depeche Mode.

În mai, anul acesta, Dave Gahan, solistul formației, a anunțat că Depeche Mode va lansa un nou album de studio și va susține un turneu mondial de promovare a acestui material discografic, în 2013.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani și care însumează până în prezent 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke și Andrew Fletcher înființau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore și a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa „Photographic”, semnează cu Mute Records și lansează albumul de debut, „Speak and Spell”, în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul își reface forțele bazându-se pe compozițiile lui Martin Gore și lansează două noi albume, „A Broken Frame” (1982) și „Construction Time Again” (1983).

„Some Great Reward”, album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât și comercial. Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration” (1986), „Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare celebrul „Violator”, conținând hiturile „Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” și „Personal Jesus”. La începutul anilor ’90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formații din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” și „It’s No Good”, material urmat, în 2001, de „Exciter”.

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, „Playing The Angel”, iar turneul de promovare a materialului, „Touring The Angel”, a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa și, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică și-a lansat cel de-al 12-lea album, „Sounds of the Universe”. În același an, Depeche Mode, care avea programat și un concert la București, în cadrul „Tour of the Universe”, a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgență, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa și-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.

În mai anul acesta, într-un interviu acordat revistei Spinner, Dave Gahan spunea că cel de-al 13-lea album de studio al formației va fi produs de Ben Hillier și Martin Gore.

În iulie, managerul formației Depeche Mode, Jonathan Kessler, a anunțat că noul album – al cărui titlu nu a fost încă anunțat – va fi lansat în aprilie 2013.

În conferința susținută marți, la Paris, muzicienii au declarat că înregistrările pentru acest album s-au încheiat vineri, că nu au ales încă titlul materialului discografic și că nici nu cunosc data lansării.

În aceeași conferință, referindu-se la felul în care s-au schimbat în cei 32 de ani de când sunt împreună, cei trei membri ai Depeche Mode au spus că timpul nu a schimbat prea multe în ceea ce îi privește. „Ne cunoaștem doar mai bine. Ne știm slăbiciunile, dar nu putem spune că s-a schimbat prea mult”, a spus Martin Gore.

„Dacă ești într-o relație cu cineva de 32 de ani, există suișuri și coborâșuri, dar muzica ne-a adus mereu la un numitor comun. Mai mult de jumătate din viețile noastre le-am petrecut în studio, împreună”, a spus și Dave Gahan, care a adăugat că o parte dintre piesele noului album sunt compuse de el, însă meritul este, de fapt, al întregii echipe. „Îmi place acest proces de creație”, a completat acesta.

Întrebați de jurnaliști dacă au reușit în toți acești ani să compună „piesa visurilor”, Dave Gahan și Martin Gore au spus că nu pot numi anumite cântece, dar sunt foarte mulțumiți de noul album. „Faptul că pot cânta este totul pentru mine. Au fost una – două piese care mi-au fost aproape de suflet. Sunt piese care te sensibilizează mai mult…”, a răspuns Dave Gahan.

În conferința de marți, membrii Depeche Mode au răspuns și întrebărilor fanilor, care le-au fost adresate prin intermediul unor filmulețe postate pe pagina oficială de YouTube a trupei. Referindu-se la modul în care a evoluat reprezentația pe scenă a fiecărui membru al trupei, Martin Gore a spus: „Pentru mine, personal, ideea de concert s-a schimbat mult, în sensul că, până la ultimele două turnee, eram pe scenă numai beat. Însă pot spune că am păstrat o consecvență în ceea ce privește desfășurarea de forțe de pe scenă”.

„Pentru mine s-au schimbat multe din punct de vedere al artistului. Să cânți este un lucru teribil de emoționant, personal chiar”, a adăugat și Dave Gahan.

Deși recunosc că muzica obținută prin sintetizatoare a căpătat o amploare în prezent, tot mai mulți artiști adoptând acest stil, Dave Gahan a spus că Depeche Mode are un stil unic, inconfundabil, consacrat și imbatabil. Gahan a precizat că, în continuare, ei sunt „cei mai buni”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Mari probleme în dragoste. Aceste zodii riscă să se despartă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete