• Publicat:
Magazin

Bob Marley, ASASINAT DE CIA. Cum sună teoria tenișilor Converse „infectați” cu CANCER

Teoria conspirației: Bob Marley, asasinat de CIA. Vezi ce spune rapper-ul american T.I. despre moartea regelui muzicii reggae și o pereche de teniși Converse

Fanii lui Bob Marley încă mai cred că moartea artistului reggae, la 36 de ani, ar avea legătură cu unele forțe obscure, scrie dailystar.co.uk.

Fișele medicale ale acestuia au arătat că muzicianul avea cancer sub unghia de la picior, care s-a extins la creier. Bob Marley a murit la data de 11 mai 1981.

Totuși, teoriile conspirației conduc spre o posibilă implicare a CIA în moartea lui Marley. Rapper-ul american T.I. a reaprins controversa după ce a distribuit un articol dintr-o sursă neidentificată pe rețelele sociale.

Potrivit articolului, un ofițer CIA ar fi mărturisit, chiar pe patul de moarte, că l-a asasinat pe Bob Marley. T.I., rapper celebru pentru dueturile cu Rihanna și Justin Timberlake, a distribuit postarea către urmăritorii săi de pe Twitter, în număr de peste 8,9 milioane.

Alături de o fotografie cu Bob Marley, titlul sună astfel: „Bob Marley a fost asasinat de CIA, recunoaște un ex-ofițer pe patul de moarte”.

Desigur, informația ar putea fi inclusă la capitolul fake news. Articolul citează un bărbat pe nume „Bill Oxley”, care ar fi susținut că, pe lângă asasinarea lui Marley, a mai comis alte 17 crime în Washington.

Postarea lui T.I. a fost apreciată de 115.000 ori și acesta a scris simplu: „O să las chestia asta aici”. Fanii au avut păreri împărțite în privința autenticității acestei postări. „Cred că ar trebui să ștergi asta”, l-a sfătuit un admirator pe T.I.

Oxley, în vârstă de 79 de ani, ar fi recunoscut uciderea lui Marley pe patul de moarte, după ce a lucrat timp de 29 de ani pentru CIA.

Potrivit informațiilor online, acesta ar fi folosit o acreditare falsă de fotoreporter, pentru a se apropia de vedetă. El a susținut că i-a oferit lui Marley o pereche de teniși Converse All Star, care aveau în interior „un ac cu virusuri și bacterii de cancer”.

Desigur, această declarație bombastică nu se potrivește cu modul științific în care se manifestă cancerul. Există numeroase citate aproape absurde care îi sunt atribuite lui Oxley: „Au existat o serie de asasinate de rang înalt printre vedetele-simbol ale mișcărilor culturale din SUA, în anii 1960-1970. Când s-a făcut remarcat Bob Marley, noi chiar credeam că totul este în regulă: fără gloanțe, fără creieri împrăștiați. Marley s-a făcut tot mai mic sub ochii noștri. Cancerul și-a făcut treaba”, ar fi declarat misteriosul agent CIA.

Însuși fiul lui Bob Marley, Ziggy, a sugerat, la un moment dat, că tatăl său ar fi fost ucis. Ziggy a spus că „nu știe ce să creadă” și există „numeroase teorii”.

foto: INSTAGRAM/@TROUBLEMAN31

 

Inchide