Bolile care pot fi provocate de tatuaje


Bolile care pot fi provocate de tatuaje
Publicat: 26/07/2017, 19:17
Actualizat: 01/10/2018, 17:19

„În primul rând, asigurați-vă că salonul la care apelați este unul curat și bine întreținut, iar tatuatorii sunt artiști cu experiență și respectă toate regulile de igienă. Asigurați-vă că artistul tatuator își spală mâinile , poartă o pereche nouă de mănuși de protecție pentru fiecare client și îndepărtează acul și tuburile din pachetele sigilate înainte de începerea procedurii. Puteți contacta infecții grave din practicile neigienice și echipamentele care nu sunt sterile, de la cerneala contaminată cu bacterii sau mucegai, dar și de la apa nesterilă care se folosește la diluarea pigmenților. Nu există nici o cale sigură de a afla dacă cerneala folosită este sigură. Aceasta poate fi contaminată chiar dacă recipientul este sigilat sau eticheta spune că produsul este steril. Dacă doriți ca tatuajul să fie vizibil sau ascuns sub îmbrăcăminte. alegeți cu atenție locul unde va fi localizat pe piele. De asemenea, trebuie să fiți conștienți de faptul că o creștere în greutate – inclusiv acumularea de kilograme în timpul sarcinii – poate distorsiona tatuajul sau îi poate afecta aspectul””, precizează dermatologul Proca Ancuța pentru Gândul.

După tatuare pot apărea diverse complicații .

Infecții. „În cazul unei infecții, s-ar putea să observați o erupție în zona tatuajului , vezicule sau pustule, să faceți febră, să aveți frisoane. Dacă echipamentul folosit pentru a crea tatuajul este contaminat cu sânge infectat, puteți contracta infecții cu diverși agenți patogeni, precum virusul HIV, virusul hepatitic B și C , virusul HPV , herpes, molluscum contagiosum , sifilis , tetanos, tuberculoză și infecția cu stafilococ aureus meticilino-rezistenc, care poate duce la endocardită bacteriană în decurs de o săptămână de la efectuarea tatuajului”, spune specialistul.

Reacții alergice. „O erupție cutanată poate sugera, de asemenea, o reacție alergică la pigmenți. Pigmenții din tatuaje pot provoca reacții alergice cutanate. Acest lucru poate să apară chiar și după câțiva ani de la realizarea tatuajului. Și pentru că sunt permanente, aceste alergii pot persista în timp și pot fi rezistente la tratament””, adaugă dermatologul Proca Ancuța.

Debutul unei afecțiuni dermatologice. „În cazul în care aveți predispoziția de a dezvolta o dermatoză precum psoriazisul, sarcoidoză , vitiligo, lichen plan, sau suferiți deja de o boală de piele , poate apărea fenomenul Koebner, care constă în apariția unor leziuni la nivelul zonei tatuate , dar și pe întreg tegumentul””, subliniază dermatologul.

Reacția corpului la pigment. „După realizarea unui tatuaj puteți dezvolta granuloame, noduli mici care se pot forma în jurul compușilor, pe care corpul îi percepe ca fiind străini.

Dacă aveți predispoziția de a dezvolta cicatrici keloide sau hipertrofice, puteți avea același tip de reacție și la nivelul tatuajului””, afirmă Proca Ancuța.

Probleme în cazul unei investigații RMN. „Dacă vreodată veți avea nevoie de o investigație RMN trebuie să știți că, în cazuri rare, în timpul examinărilor, există posibilitatea ca în zonele tatuate să apară arsuri și edem. Uneori, pigmenții din tatuaj pot interfera cu calitatea imaginii.

În cazul în care vă gândiți că puteți îndepărta cu ușurință un tatuaj ,trebuie să stiți că majoritatea procedurilor de îndepărtare sunt destul de costisitoare, durează o anumită perioadă de timp ( ședinte repetate ) și pot lăsa cicatrici permanente””, mai spune dermatologul Proca Ancuța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”