BRAȚUL din piese de LEGO. Un tânăr și-a construit propria PROTEZĂ robotizată, cu ajutorul jocului său preferat

Redactor:
Laura Cojocaru
BRAȚUL din piese de LEGO. Un tânăr și-a construit propria PROTEZĂ robotizată, cu ajutorul jocului său preferat
Când avea nouă ani și-a proiectat primul braț protetic. Acum are 19 ani și proteza sa robotizată, construită din piese de LEGO are un mecanism complex. Vezi povestea tânărului din Andora, care s-a născut cu o malformație genetică rară.

De când era mic, David Aguilar a fost pasionat de Lego. Toată copilăria a construit mașini, avioane, elicoptere și în cele din urmă, când avea 9 ani, o proteză pentru braț. Aguilar s-a născut fără antebrațul drept, din cauza unei malformații genetice rare. În timp ce ceilalți copii, pur și simplu construiau figurine din piesele lego, David și-a proiectat propriul braț protetic, având un mecanism rudimentar, dar funcțional, scrie Reuters.

„Când eram mic, eram foarte nervos când îi vedeam pe ceilalți copii, pentru că eu eram diferit, dar nu am încetat să cred în visurile mele. Mi-am droit să mă văd în oglindă așa cum erau ceilalți copii: cu două mâini”, povestește David.

David Aguilar este în prezent student la facultatea de bioinginerie din Barcelona și a reușit să-și construiască patru brațuri protetice. La 18 ani, tânărul a construit un braț robotizat, pe baza unui motor electric și a postat un clip video pe YouTube, pentru a arăta cum funcționează.

 

Primul braț pe care l-a construit David are un mecanism simplu, fiind format din două coarde care se strâng. 

„Primul braț protetic, se numește MK1, pentru că arată ca brațul lui Iron Man, este mecanic. Îl pot mișca, este un mecanism foarte ușor, are două coarde care se strâng când îndoi brațul, este cel mai simplu pe care l-am construit”, declară David Aguilar.

Favored toy turned prosthetic arm, bioengineering student David Aguilar of Universitat Internacional de Catalunya in Spain has built himself a robotic prosthetic arm using Lego pieces after being born without a right forearm due to a rare genetic condition. pic.twitter.com/apalTLrXtz

— Whatz Up (@Whatz_Up_) February 7, 2019

 

David își propune ca după ce termină facultatea să construiască proteze pentru cei care au nevoie. 

„Visul meu este să termin facultatea și aș vrea să mă duc undeva unde sa fac proteze pentru oamenii care nu își permit, din cauza faptului că sunt scumpe. Voi încerca să le ofer proteze, chiar gratuite, pentru a-i face să simtă că sunt oameni normali”, spune David Aguilar.

David Aguilar builds himself a functional prosthetic using Lego pieces after being born without a right forearm. The teenager from Spain was born with a rare genetic condition pic.twitter.com/43Rwwlt4YH

— TRT World (@trtworld) February 7, 2019

 

Inchide