Bucureștenii, matinalii Europei. Ce obiceiuri avem dimineața – INFOGRAFIC

Bucureștenii, matinalii Europei. Ce obiceiuri avem dimineața - INFOGRAFIC
Publicat: 10/02/2015, 19:58

Aproape jumătate dintre bucureșteni consideră că sunt persoane matinale, dar 69% apasă butonul de snooze al telefonului cel puțin o dată. Înainte de culcare, cel mai mult îi stresează trezirea de a doua zi și, mai ales, faptul că s-ar putea să nu audă alarma, arată un studiu care face parte dintr-o campanie IKEA.

De asemenea, nouă din zece bucureșteni se pregătesc pentru dimineață cu o seară înainte, iar 64% dintre bucureșteni fac duș sau baie seara.

Timpul petrecut de la trezire până la plecarea de acasă este de 1 oră și 21 de minute, mai puțin decât media celorlalte orașe din cercetare, care este de 1 oră și 37 de minute, din care petrec în medie 13 minute pentru a se aranja (16 minute femeile, 11 bărbații) și 6 minute pentru a alege cu ce să se îmbrace. De altfel, 64% dintre femei se machiază și 2 din 3 bucureșteni își aranjează părul dimineața.

Patru din 10 bucureșteni se simt foarte creativi dimineața, la scurt timp după trezire, cel mai ridicat procent dintre țările europene participante, iar 20% sunt de părere că diminețile sunt cele mai stresante perioade ale zilei.

Mai mult de jumătate dintre bucureșteni cred că este important să își ia câteva minute dimineața pentru a reflecta asupra zilei care urmează, însă doar 15% fac acest lucru. Cele mai întâlnite activități asociate cu meditația sunt dușul (39%) și ascultatul muzicii (36%). De asemenea, 8 din 10 se simt încrezători atunci când pleacă de acasă, cel mai mare procent din toate orașele analizate. Bărbații se simt însă mai încrezători decât femeile (84% față de 74%).

Studiul „Life at Home Report”, realizat de IKEA, arată că 7% dintre bucureștenii care lucrează sau studiază au obiceiul de a lucra frecvent dimineața acasă, în procent mai mic decât media celorlalte orașe, de 10%. În același timp, 45% au lucrat la un moment dat la biroul de acasă, 27% la masa de la bucătărie, 26% din pat și 13% în baie.

În ceea ce privește micul dejun, 80% cred că servirea acestuia în diminețile din timpul săptămânii este importantă pentru o stare de bine. Totuși, doar 51% dintre bucureșteni iau micul dejun acasă în timpul săptămânii, mai puțin ca în celelalte capitale (62%), iar 41% folosesc telefoane/tablete/computere în timp ce iau micul dejun, iar 37% se uită la televizor.

Referitor la timpul petrecut alături de cei dragi, 45% dintre bucureștenii care locuiesc împreună cu un partener obișnuiesc să îl îmbrățișeze sau să îl sărute în diminețile din timpul săptămânii. În același timp, 82% dintre bucureștenii care au copii cred că este important să îi îmbrățișezi sau să îi săruți dimineața, însă doar 41% o fac, și doar 9% dintre părinții bucureșteni se joacă alături de cei mici în diminețile din timpul săptămânii, deși 81% spun că este important pentru starea lor de spirit.

Părinții bucureșteni folosesc telefoanele mobile și computerele mai mult în timpul săptămânii: 44% folosesc tehnologia zilnic și 63% dintre părinți cred că este important pentru starea lor de spirit.

„Ne interesează modul în care oamenii își petrec timpul acasă tocmai pentru că ne dorim să obținem informații care se ne ajute să le oferim soluții pentru o viață de zi cu zi mai bună”, a declarat la lansarea studiului Mikael Ydholm, research manager IKEA Group.

Cercetarea locală vine în completarea primului studiu „Life at Home Report” derulat de compania IKEA în 2014, despre cum arată viața de zi cu zi acasă în 8 capitale importante: Berlin, Londra, Moscova, Mumbai, New York, Paris, Shanghai și Stockholm.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”