Câmpurile de MAC din India, distruse de PAPAGALII dependenți de opiu. Fermierii sunt în culmea DISPERĂRII

Câmpurile de MAC din India, distruse de PAPAGALII dependenți de opiu. Fermierii sunt în culmea DISPERĂRII
Publicat: 03/03/2019, 15:23

Ploile rare au afectat deja producția de mac în circumscripția Neemuch, dar fermierii spun că numărul tot mai mare al papagalilor intoxicațicu opiu a dus la deteriorarea recoltelor, în fiecare zi.

Utilizarea boxelor și petardelor pentru a goni păsările nu a avut efectul dorit și apelul țăranilor la autorități a rămas fără ecou, astfel încât oamenii sunt nevoiți să-și păzească zi și noapte câmpurile de mac. Chiar și așa, păsările atacă non-stop, scrie odditycentral.com.

„O singură floare de mac produce 20-25 grame opiu. Papagalii se hrănesc din plante de 30-40 de ori pe zi și unii zboară cu ele în gheare. Asta ne afectează producția.

Papagalii ăștia dependenți de opiu provoacă HAOS„, a declarat Nandkishore, un cultivator de mac. „Am încercat să-i gonim cu sunete la volum mare și pocnitori, dar nu am reușit”.

Potrivit lui R.S. Chundawat, un specialist în opiu din Mandsaur, drogul are același efect asupra papagalilor ca și cafeaua sau ceaiul verde asupra oamenilor, oferindu-ne un impuls de energie.

Ca și oamenii, după ce au această senzație, papagalii devin dependenți.

foto: youtube.com

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult