Cancerul mamar, stopat în 11 zile printr-un nou tratament experimental care dă rezultate uimitoare

Cancerul mamar, stopat în 11 zile printr-un nou tratament experimental care dă rezultate uimitoare
Publicat: 11/03/2016, 16:41

Cercetătorii britanici au rămas uimiți de un nou tratament experimental cu rezultate deosebite în tratarea uneia dintre cele mai agresive forme de cancer mamar și care ar putea revoluționa viitorul combaterii acestei boli.

Potrivit testelor de laborator, această nouă terapie anti-cancer a distrus tumorile în doar 11 zile. Experții au declarat că este pentru prima oară când boala necruțătoare a avut astfel de răspuns la tratament.

Aceștia au sugerat chiar că rezultatele în rândul femeilor care suferă de una dintre cele mai agresive forme de cancer mamar ar putea revoluționa viitorul tratament al altor forme de cancer.

Tratamentul care constă într-o combinație de medicamente – cu o valoare de aproximativ 1.500 de lire sterline – a distrus în totalitate tumorile care ajungeau până la dimensiuni de 3 cm.

Descoperirile vor face posibil ca în viitor mii de femei să nu mai treacă prin sesiunile extenuante de chimioterapie care sunt prescrise, în mod normal, după operații.

Femeile din Marea Britanie care au primit acest tratament sufereau de una dintre cele mai agresive forme de cancer mamar – HER2 pozitiv. Acestora le-a fost administrată o combinație a unor medicamente speciale.

Aproape 9 din 10 femei au arătat un răspuns pozitiv la tratament – însemnând că numărul celulelor canceroase a început să scadă. Într-un caz din patru, cocktailul de medicamente a produs micșorarea semnificativă a tumorilor, iar în anumite cazuri, acestea au dispărut total.

Medicamentul s-a dovedit eficient și în cazurile în care boala s-a răspândit și la noduilii limfatici, potrivit studiului prezentat la Conferința Europeană pentru Cancer Mamar din Amsterdam.

Cercetătorii au declarat că pacienții care au făcut parte din acest experiment au rămas uluiți de efectul revoluțional al combinației celor două tipuri de medicament – Herceptin, medicamentul stanard pentru acest tip de cancer și un altul numit Tyverb.

Liderul echipei de cercetare profesorul de chirurgie oncologică Nigel Bundred de la Universitatea din Manchester a declarat: „Nu s-a mai întâmplat vreodată ca tumorile să dispară în 11 zile. Sunt rezultate de-a dreptul uluitoare”.

Studiul, finanțat de Cancer Research, Marea Britanie, a fost condus de Universitatea din Manchester și Fundația NHS a Spitalului Universitar din Sudul Manchesterului pe 257 de pacienți bolnavi de cancer urmărind efectul combinației celor două medicamente.

Oamenii de știință au vrut să vadă modul în care noua combinație combate celulele canceroase și să măsoare nivelul de micșorare a tumorilor. După 11 zile, medicii au descoperit că în multe cazuri, celulele canceroase fie au dispărut, fie au avut o reducere însemnată a dimensiunii. De obicei sunt necesare câteva luni sau câțiva ani ca tumorile să răspundă la tratament. 87% dintre acești pacienți au răspuns la noul tratament. Mai mult decât atât, 27% dintre aceștia au „răspuns nesperat de bine”, a declarat profesorul Nigel Bundred, care a precizat: „Suntem destul de convinși că nu dispar doar tumorile – ci avem și un răspuns al sistemului imunitar”.

Medicii au mai spus că nu este extrem de clar la acest moment modul în care funcționează mecanismul, dar forța combinată a medicamentelor blochează celulele canceroase și nu le mai permite multiplicarea, ucigându-le și generând un răspuns al imunității corpului.

La acest moment, tratamentul pentru femeile care suferă de cancer de sân trebuie să treacă printr-o operație de extirpare a tumorii, combinat cu chimioterapie, radioterapie, terapii hormonale și medicamente specifice.

Deși costul celor două medicamente combinate este relativ mare, durata tratamentului va fi atât de scurtă încât costul total va fi unul mic. De asemenea, medicamentul Tyverb se apropie de finalul patentării sale, ceea ce va duce la o scădere a prețului său.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”