Cancerul mamar, stopat în 11 zile printr-un nou tratament experimental care dă rezultate uimitoare

Redactor:
Letitia Provian
Cancerul mamar, stopat în 11 zile printr-un nou tratament experimental care dă rezultate uimitoare
Cancerul mamar, stopat în 11 zile printr-un nou tratament experimental care dă rezultate uimitoare

Cercetătorii britanici au rămas uimiți de un nou tratament experimental cu rezultate deosebite în tratarea uneia dintre cele mai agresive forme de cancer mamar și care ar putea revoluționa viitorul combaterii acestei boli.

Potrivit testelor de laborator, această nouă terapie anti-cancer a distrus tumorile în doar 11 zile. Experții au declarat că este pentru prima oară când boala necruțătoare a avut astfel de răspuns la tratament.

Aceștia au sugerat chiar că rezultatele în rândul femeilor care suferă de una dintre cele mai agresive forme de cancer mamar ar putea revoluționa viitorul tratament al altor forme de cancer.

Tratamentul care constă într-o combinație de medicamente – cu o valoare de aproximativ 1.500 de lire sterline – a distrus în totalitate tumorile care ajungeau până la dimensiuni de 3 cm.

Descoperirile vor face posibil ca în viitor mii de femei să nu mai treacă prin sesiunile extenuante de chimioterapie care sunt prescrise, în mod normal, după operații.

Femeile din Marea Britanie care au primit acest tratament sufereau de una dintre cele mai agresive forme de cancer mamar – HER2 pozitiv. Acestora le-a fost administrată o combinație a unor medicamente speciale.

Aproape 9 din 10 femei au arătat un răspuns pozitiv la tratament – însemnând că numărul celulelor canceroase a început să scadă. Într-un caz din patru, cocktailul de medicamente a produs micșorarea semnificativă a tumorilor, iar în anumite cazuri, acestea au dispărut total.

Medicamentul s-a dovedit eficient și în cazurile în care boala s-a răspândit și la noduilii limfatici, potrivit studiului prezentat la Conferința Europeană pentru Cancer Mamar din Amsterdam.

Cercetătorii au declarat că pacienții care au făcut parte din acest experiment au rămas uluiți de efectul revoluțional al combinației celor două tipuri de medicament – Herceptin, medicamentul stanard pentru acest tip de cancer și un altul numit Tyverb.

Liderul echipei de cercetare profesorul de chirurgie oncologică Nigel Bundred de la Universitatea din Manchester a declarat: „Nu s-a mai întâmplat vreodată ca tumorile să dispară în 11 zile. Sunt rezultate de-a dreptul uluitoare”.

Studiul, finanțat de Cancer Research, Marea Britanie, a fost condus de Universitatea din Manchester și Fundația NHS a Spitalului Universitar din Sudul Manchesterului pe 257 de pacienți bolnavi de cancer urmărind efectul combinației celor două medicamente.

Oamenii de știință au vrut să vadă modul în care noua combinație combate celulele canceroase și să măsoare nivelul de micșorare a tumorilor. După 11 zile, medicii au descoperit că în multe cazuri, celulele canceroase fie au dispărut, fie au avut o reducere însemnată a dimensiunii. De obicei sunt necesare câteva luni sau câțiva ani ca tumorile să răspundă la tratament. 87% dintre acești pacienți au răspuns la noul tratament. Mai mult decât atât, 27% dintre aceștia au „răspuns nesperat de bine”, a declarat profesorul Nigel Bundred, care a precizat: „Suntem destul de convinși că nu dispar doar tumorile – ci avem și un răspuns al sistemului imunitar”.

Medicii au mai spus că nu este extrem de clar la acest moment modul în care funcționează mecanismul, dar forța combinată a medicamentelor blochează celulele canceroase și nu le mai permite multiplicarea, ucigându-le și generând un răspuns al imunității corpului.

La acest moment, tratamentul pentru femeile care suferă de cancer de sân trebuie să treacă printr-o operație de extirpare a tumorii, combinat cu chimioterapie, radioterapie, terapii hormonale și medicamente specifice.

Deși costul celor două medicamente combinate este relativ mare, durata tratamentului va fi atât de scurtă încât costul total va fi unul mic. De asemenea, medicamentul Tyverb se apropie de finalul patentării sale, ceea ce va duce la o scădere a prețului său.

Patru dintr-o lovitură. Becali scrie ISTORIE în Liga I. FCSB a dat marele tun şi...
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
A fost nevasta nr. 4! Ce s-a ales de cea mai sexy soție a lui...
NOROC COLOSAL. Din 2 octombrie, zodiile…
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Lovitură cruntă pentru Mihai Gâdea! Emisiunea lui ... Nimeni nu se aștepta la ASTA
Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva...
Biroul Electoral Sector 1 intervine în scandalul imaginilor: Persoana din imagini, personal tehnic auxiliar
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
Aroganțe de vedetă! Ce a făcut fiica Biancăi Drăgușanu într-un restaurant de fițe din Capitală?...
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost anulate ... Oamenii vor fi chemați din nou la vot
Dezastru pentru Mihai Gâdea. Antena 3, sancționată dur din cauza lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”
Ultimă oră! S-au ANULAT alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie
Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC
Masca miroase urât? Vezi 10 posibile cauze și soluțiile!
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Cine este românul care vrea să investească aproape 3 miliarde de euro într-un proiect gigant...
Inchide