Cancerul mamar, stopat în 11 zile printr-un nou tratament experimental care dă rezultate uimitoare

Redactor:
Letitia Provian
Cancerul mamar, stopat în 11 zile printr-un nou tratament experimental care dă rezultate uimitoare
Cancerul mamar, stopat în 11 zile printr-un nou tratament experimental care dă rezultate uimitoare

Cercetătorii britanici au rămas uimiți de un nou tratament experimental cu rezultate deosebite în tratarea uneia dintre cele mai agresive forme de cancer mamar și care ar putea revoluționa viitorul combaterii acestei boli.

Potrivit testelor de laborator, această nouă terapie anti-cancer a distrus tumorile în doar 11 zile. Experții au declarat că este pentru prima oară când boala necruțătoare a avut astfel de răspuns la tratament.

Aceștia au sugerat chiar că rezultatele în rândul femeilor care suferă de una dintre cele mai agresive forme de cancer mamar ar putea revoluționa viitorul tratament al altor forme de cancer.

Tratamentul care constă într-o combinație de medicamente – cu o valoare de aproximativ 1.500 de lire sterline – a distrus în totalitate tumorile care ajungeau până la dimensiuni de 3 cm.

Descoperirile vor face posibil ca în viitor mii de femei să nu mai treacă prin sesiunile extenuante de chimioterapie care sunt prescrise, în mod normal, după operații.

Femeile din Marea Britanie care au primit acest tratament sufereau de una dintre cele mai agresive forme de cancer mamar – HER2 pozitiv. Acestora le-a fost administrată o combinație a unor medicamente speciale.

Aproape 9 din 10 femei au arătat un răspuns pozitiv la tratament – însemnând că numărul celulelor canceroase a început să scadă. Într-un caz din patru, cocktailul de medicamente a produs micșorarea semnificativă a tumorilor, iar în anumite cazuri, acestea au dispărut total.

Medicamentul s-a dovedit eficient și în cazurile în care boala s-a răspândit și la noduilii limfatici, potrivit studiului prezentat la Conferința Europeană pentru Cancer Mamar din Amsterdam.

Cercetătorii au declarat că pacienții care au făcut parte din acest experiment au rămas uluiți de efectul revoluțional al combinației celor două tipuri de medicament – Herceptin, medicamentul stanard pentru acest tip de cancer și un altul numit Tyverb.

Liderul echipei de cercetare profesorul de chirurgie oncologică Nigel Bundred de la Universitatea din Manchester a declarat: „Nu s-a mai întâmplat vreodată ca tumorile să dispară în 11 zile. Sunt rezultate de-a dreptul uluitoare”.

Studiul, finanțat de Cancer Research, Marea Britanie, a fost condus de Universitatea din Manchester și Fundația NHS a Spitalului Universitar din Sudul Manchesterului pe 257 de pacienți bolnavi de cancer urmărind efectul combinației celor două medicamente.

Oamenii de știință au vrut să vadă modul în care noua combinație combate celulele canceroase și să măsoare nivelul de micșorare a tumorilor. După 11 zile, medicii au descoperit că în multe cazuri, celulele canceroase fie au dispărut, fie au avut o reducere însemnată a dimensiunii. De obicei sunt necesare câteva luni sau câțiva ani ca tumorile să răspundă la tratament. 87% dintre acești pacienți au răspuns la noul tratament. Mai mult decât atât, 27% dintre aceștia au „răspuns nesperat de bine”, a declarat profesorul Nigel Bundred, care a precizat: „Suntem destul de convinși că nu dispar doar tumorile – ci avem și un răspuns al sistemului imunitar”.

Medicii au mai spus că nu este extrem de clar la acest moment modul în care funcționează mecanismul, dar forța combinată a medicamentelor blochează celulele canceroase și nu le mai permite multiplicarea, ucigându-le și generând un răspuns al imunității corpului.

La acest moment, tratamentul pentru femeile care suferă de cancer de sân trebuie să treacă printr-o operație de extirpare a tumorii, combinat cu chimioterapie, radioterapie, terapii hormonale și medicamente specifice.

Deși costul celor două medicamente combinate este relativ mare, durata tratamentului va fi atât de scurtă încât costul total va fi unul mic. De asemenea, medicamentul Tyverb se apropie de finalul patentării sale, ceea ce va duce la o scădere a prețului său.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Viața de român în Olanda – cum suntem primiți în acest stat și câți români...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
Cum au mutat chinezii o clădire veche de 85 de ani și grea de 7.600...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Și-a luat o NOUĂ amantă pentru a se distra. TÂNĂRA i-a venit însă de hac...
Scandalul incredibil între patriarhul Daniel și fratele său. De ce acesta din urmă a spus...
Alertă meteo în România. Atenție, vin ninsorile în țară din această noapte
Klaus Iohannis, DECIZIA BOMBĂ a momentului: De astăzi E GRATUIT!
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Nicoleta Dragne, cu nervii întinși la maxim! A fost acuzată că nu are grijă de...
Inchide