Cântăreții și formațiile care intră în Selecția Națională pentru Eurovision

Cântăreții și formațiile care intră în Selecția Națională pentru Eurovision
Publicat: 12/02/2015, 17:07

Luminița Anghel, Alexa și Aurelian Temișan, Voltaj, Băieții, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee și CEJ vor concura în finala națională a concursului Eurovision, care se va desfășura pe 8 martie, pe scena Sălii Polivalente din Craiova.

După ascultarea melodiilor validate să participe la selecția națională a Eurovision, juriul a decis cele 12 piese care vor intra în finala Selecției Naționale Eurovision România.

Piesele finaliste au fost anunțate joi, într-o conferință de presă la care au participat, printre alții, Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision, Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, Iuliana Marciuc, producător al evenimentului, și o parte dintre finaliști.

Lista completă a celor 12 melodii calificate în Selecția Națională Eurovision 2015 poate fi accesată pe eurovision.tvr.ro, unde piesele pot fi și ascultate de fanii concursului. Tot acolo se găsesc și regulamentul concursului și alte informații suplimentare.

„Piesele au fost ascultate de mai multe ori, chiar și de 10 ori, de către membrii juriului, care și-au dorit să facă cele mai bune alegeri pentru selecția națională. În final, cu toții au fost de acord că oricare dintre cele 12 compoziții ar putea reprezenta România cu succes în faza internațională a concursului, de la Viena”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecției.

De asemenea, Iuliana Marciuc a precizat, la conferința de presă, că juriul „își asumă ceea ce a făcut” și componența sa nu este secretă, însă membrii acestuia vor fi cunoscuți și vor putea fi intervievați pe 8 martie, „ca să nu fie asaltați cu telefoane”.

„Vă asigurăm că a fost un juriu gândit cu minuțiozitate, din care au făcut parte producători muzicali, compozitori, soliști, jurnaliști, de generații diferite, care își asumă cu profesionalism ceea ce au jurizat”, a declarat Iuliana Marciuc.

Prezentă la conferință, Lia Olguța Vasilescu a spus că acesta va fi „cel mai frumos spectacol organizat până acum de Eurovision”.

„Vreau să vă asigur că veți avea cel mai frumos spectacol organizat până acum de Eurovision. Noi suntem obișnuiți să organizăm doar spectacole grandioase. (…) Credem că suntem pregătiți pentru un astfel de show. Noi suntem deciși să ne implicăm cu absolut tot ceea ce este necesar ca acest spectacol, acest show de televiziune să iasă foarte bine”, a declarat primarul Craiovei.

De asemenea, aceasta a precizat că, la finala națională, care va avea loc pe 8 martie, la Sala Polivalentă din Craiova, Tudor Gheorghe va susține un recital în deschiderea evenimentului. Totodată, Lia Olguța Vasilescu a menționat că se află în negocieri cu una dintre trupele care au câștigat edițiile trecute ale concursului Eurovision, pentru a susține un spectacol după încheierea concursului.

Biletele pentru finala Eurovision România vor fi puse în vânzare în rețeaua Eventim și la Sala Polivalentă din Craiova, începând de săptămâna viitoare, după cum a precizat primarul orașului.

Cei 12 finaliști încep pregătirea pentru show-ul din 8 martie vineri, când sunt stabilite întâlniri cu echipa de producție a Televiziunii Române. Urmează pentru ei un program plin, cu participări la emisiuni, ședințe foto și înregistrări. Prima apariție televizată a artiștilor calificați în finala națională este programată pentru duminică, la ora 21.10, când telespectatorii TVR 1, TVR HD și internauții de pe TVR+ îi vor cunoaște mai bine, în prima ediție a emisiunii dedicate Eurovision România 2015.

De asemenea, pe 22 februarie și pe 1 martie vor fi transmisiuni speciale dedicate Eurovision, în care publicul nu doar că îi va putea cunoaște mai bine pe finaliștii de anul acesta, dar și pe concurenții din alte țări și vor fi prezentate și participările din edițiile trecute ale concursului.

În acest an, la Eurovision au fost înscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat în preselecție, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, 14 candidați au fost respinși, întrucât nu au respectat cerințele prevăzute în regulament.

În finala Selecției Naționale, cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizării publicului larg, dar și votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Majoritatea pieselor finaliste sunt în engleză, pentru că, spun artiștii, așa pot transmite mult mai bine mesajul la nivel internațional, aceasta fiind o limbă pe care o vorbește și o înțelege toată lumea.

Trupa Voltaj a menționat, totuși, că, deși piesa înscrisă este în limba română, dacă vor câștiga finala națională, vor avea pregătită o variantă în engleză pentru piesa lor.

Întrebată dacă este în regulă schimbarea piesei cu o variantă adaptată în limba engleză, Liana Stanciu a declarat pentru MEDIAFAX că acest lucru nu contravine regulamentului concursului.

Selecția națională va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe www.tvrplus.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Care sunt cele mai curate aeroporturi din lume? Doar unul este în Europa!