Cântărețul britanic Gary Glitter, condamnat la 16 ani de închisoare, pentru pedofilie

Cântărețul britanic Gary Glitter, condamnat la 16 ani de închisoare, pentru pedofilie
Publicat: 27/02/2015, 18:39
Actualizat: 01/03/2015, 10:44

Gary Glitter, în vârstă de 70 de ani, a fost găsit vinovat de tentativă de viol, patru cazuri de agresiune și o acuzație de sex cu o fată sub vârsta de 13 ani.

În timpul pronunțării sentinței, judecătorul Alistair McCreath, care l-a condamnat pe fostul cântăreț la 16 ani de închisoare, a declarat că nu a putut găsi „nicio dovadă reală” că Paul Gadd, numele real al lui Glitter, s-ar fi căit pentru faptele sale.

Gary Glitter nu a afișat niciun fel de emoție sau remușcare la ieșirea din sala de judecată.

Judecătorul McCreath i-a spus cântărețului că este clar că victimele sale „au fost foarte afectate” de abuzul la care au fost supuse.

„Le-ai provocat traume de durată și adevărate pentru niciun alt motiv decât pentru a obținere satisfacții de natură sexuală de o manieră total nepotrivită”, a spus judecătorul.

Magistratul a spus că a evaluat gravitatea infracțiunilor folosind normele din prezent, dar sentința a fost limitată la maximumul permis din perioada în care infracțiunile au fost comise, atunci când „sentințele erau mai puțin severe”.

„Infracțiunile pentru care trebuie să dau sentința astăzi au avut loc cu mulți ani în urmă, într-o perioadă în care, mai ales în ceea ce privește o anume infracțiune, pedeapsa maximă este în mod considerabil mai mică decât ceea ce prevede legea în prezent”, a declarat judecătorul McCreath.

Alistair McCreath a spus că echivalentul actual al unui act sexual nepermis cu un copil sub vârsta de 13 ani ar fi violul unui minor, dar a precizat că legea nu îi permite să dea o sentință de închisoare pe viață.

Judecătorul a mai spus că infracțiunea de tentativă de viol este „îndeajuns de gravă” pentru a justifica pedeapsa maximă de șapte ani de închisoare conform vechiului cod penal, reglementările din prezent acordând o pedeapsă mai mică.

Avocata apărării, Sallie Bennett-Jenkins, a spus în sala de judecată că Gary Glitter a fost suspus unui „grad ridicat de demonizare și prezentare negativă” în presă, după ce a fost încarcerat în Vietnam, în 2006, pentru molestarea a două fetițe, în vârstă de 11 și 12 ani.

Bennett-Jenkins a declarat că fostul cântăreț a dus „o viață tot mai izolată” în ultimii zece ani și nu a putut nici măcar să se plimbe pe stradă fără a fi victima demonizării.

Garry Glitter a fost găsit vinovat după un proces care a durat trei săptămâni.

Cântărețul se afla la apogeul carierei sale atunci când a a abuzat două fete, în vârstă de 12 și 13 ani, după ce le-a invitat în cabina sa din culise.

Cea mai tânără victimă a sa avea mai puțin de 10 ani când bărbatul s-a culcat în patul ei și a încercat să o violeze, în 1975.

Judecătorul Alistair McCreath a descris abuzul lui Glitter asupra unei fetițe cu vârsta sub 10 ani ca fiind „îngrozitor” și a spus: ” Este dificil să exagerezi gradul de depravare în care poate fi încadrat acest comportament groaznic”.

Acuzațiile împotriva lui Gadd au ieșit la lumină mulți ani mai târziu, când a devenit prima persoană arestată în urma operațiunii Yewtree, o anchetă lansată de Poliția Metropolitană în urma scandalului legat de acuzațiile de abuz sexual asupra minorilor aduse fostei vedete de televiziune Jimmy Savile, care a murit în 2011, fără să fie anchetat.

Scotland Yard a confirmat că a primit noi informații în urma condamnării lui Gary Glitter, iar noile date „sunt în curs de evaluare”.

Gary Glitter, care a atins apogeul carierei sale muzicale în anii 1970, a executat o pedeapsă de patru luni de închisoare, în 1999, în Marea Britanie, pentru deținere de fotografii pornografice cu minori. Artistul a plătit 4.000 de dolari familiilor celor două fetițe care apăreau în imagini, care și-au retras apoi plângerile. Bărbatul a mai fost condamnat la trei ani de închisoare în Vitenam, în 2006, iar în 2008 a revenit în Marea Britanie, unde a fost luat în evidență de Registrul pentru infractori sexuali.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață