Care este noua afacere a celui mai bogat român

Care este noua afacere a celui mai bogat român
Publicat: 15/02/2013, 14:36
Actualizat: 20/03/2019, 21:14

Cei mai bogat român, Frank Timiș, a negociat prin compania Pan African Minerals cu Guvernul Republicii Coasta de Fildeș, aflată în vestul continentului african, pentru concesionarea și construcția unui terminal de minereuri în al doilea cel mai mare port al acestei țări, San Pedro.

Românul a concesionat anterior, tot în Republica Coasta de Fildeș, și un depozit de minereu de fier, Mont Klahoyo. El deține, de asemenea, drepturile de operare ale unei căi feroviare pe care își dorește să o extindă .

Omul de afaceri a anunțat, de asemenea, că are în vedere realizarea unei investiții în valoare de 650 de milioane de euro la Tambao, unde există un depozit de mangan despre care se crede că odată ce va fi exploatat va deveni cel mai mare depozit de acest tip din Burkina Faso, stat vecin cu Republica Coasta de Fildeș.

Timiș desfășoară, în prezent, diverse activități și în alte state din Africa, mai exact Sierra Leone, Senegal, Gambia, Niger și Liberia, unde a investit câteva sute de milioane de euro pe parcursul ultimilor ani.

Frank Timiș avea la finalul anului trecut, la vârsta de 48 de ani, o avere estimată la 1,7 miliarde de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase