Castele de legendă BÂNTUITE sau turismul DE SPERIAT. Șase clădiri care ascund povești ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE

Castele de legendă BÂNTUITE sau turismul DE SPERIAT. Șase clădiri care ascund povești ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE
TURISM. Ministerul Economiei a lansat o aplicație dedicată operatorilor din turism / Sursa FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 27/10/2018, 12:51
Actualizat: 25/03/2019, 19:03

Castelul Bran – Castelul lui Dracula, România

Construit în secolul al 13-lea, castelul Bran își leagă numele de povestea enigmatică a unui vampir.

Autorul cărții „Dracula”, Bram Stoker, nu a vizitat niciodată castelul. Totuși, acesta a devenit locul în care realitatea și ficțiunea au devenit un tot.

Legenda spune că Dracula a ucis mii de oameni. Mai rău, unele dintre victime au fost torturate până au murit. Arhitectura palatului, cu camere spațioase și numeroase coridoare secrete, întreține atmosfera misterioasă.

Despre Bran se spune că ar fi bântuit de fantoma lui Vlad Țepeș, dar și de cea a reginei Maria, a cărei inimă a și fost depozitată în biserica de lemn a castelului, din 1940, după ce România a cedat Bulgariei Cadrilaterul, până în 1941, când a fost așezată, pentru o perioadă, într-o criptă special amenajată în stânca muntelui Măgura Branului.

Castelul Leap, Irlanda

Construit la începuturile anilor 1500, castelul a fost scena multor vărsări de sânge. Legenda spune că un membru al clanului O”Carroll și-a ucis fratele, care era preot, în capela castelului. Se spune că spiritul acestuia bântuie biserica, numită Capela însângerată. În timpul unor lucrări de renovare efectuate în jurul anului 1900, s-a descoperit acolo o carceră plină cu schelete umane.

Castelul-închisoare Dragsholm, Danemarca

Specialiștii spun că puține castele sunt atât de frumoase ca Dragsholm. La mijlocul secolului al 16-lea, a fost convertit în închisoare de familia regală daneză, iar printre prizonieri s-au numărat figuri ilustre precum contele Ejler Brockenhuus de Bothwell, al treilea soț al reginei Mary a Scoției.

Dar nu prin asta a devenit celebru castelul, ci pentru că ar fi bântuit. Spiritul unei femei în rochie albă ar fi văzut frecvent la castel. Femeia în Alb era o nobilă care a avut o aventură cu un servitor, motiv pentru care tatăl ei a aruncat-o în temniță. Și mai înfricoșător a fost faptul că, în 1900, scheletul unei femei, îmbrăcat într-o rochie albă, a fost descoperit într-o carceră din castel. Clădirea ar mai fi bântuită de fantoma unei servitoare, dar și de cea a contelui Ejler Brockenhuus.

Castelul Windsor, Marea Britanie

Cel mai vechi și mai mare castel din lume, Windsor este reședință oficială a familiei regale britanice de peste 1.000 de ani. Multe sunt fantomele care bântuie castelul Windsor, printre acestea fiind cea a lui Henry al VIII-lea, un despot cu temperament vulcanic, ce, la un moment dat, a suferit un accident grav la un picior. Mulți vizitatori spun că au văzut fantoma acestuia târându-și piciorul pe coridoare sau țipând.

Biblioteca are un alt vizitator regulat, fantoma reginei Elizabeth I, fiica lui Henry al VIII-lea, îmbrăcată într-o rochie neagră și șal. Se pare că însuși regele George al III-lea ar fi spus că a vorbit cu fantoma.

Lor li se alătură, printre altele, fantoma lui Anne Boleyn și a lui Charles I, care a fost prizonier la castel și apoi decapitat.

Turnul blestemat – Tower of London, Marea Britanie

De nouă secole, Tower of London rămâne un fort enigmatic. Se pare că prima fantomă, cea a arhiepiscopului Thomas de Canterbury, a fost observată chiar în timpul construcției clădirii. I s-au alăturat fantoma Arbellei Stuart, care s-a căsătorit cu William Seymour fără permisiunea regelui James I. Seymour a fost încarcerat în turn, iar lady Stuart a rămas în arest la domiciliu. Au organizat o evadare, dar, în timp ce Seymour a reușit să scape, femeia a fost prinsă. Unii spun că a fost ucisă.

Fantoma reginei Anne Boleyn, a doua soție a lui Henry al VIII-lea, se pare că bântuie și Turnul Londrei. Henry al VIII-lea a acuzat-o pe Anne de înaltă trădare, și a închis-o în Turnul Londrei, după care a poruncit executarea ei. Anne a fost acuzată de presupuse legături amoroase cu cinci bărbați, inclusiv cu fratele ei, George.

Castelul Houska din Cehia

La o oră distanță parcursă cu mașina de Praga, castelul cu arhitectură gotică se poate lăuda cu o caracteristică unică – un crater adânc între zidurile lui, despre care se crede că este drumul spre iad. Se pare că fortul a fost construit – în secolul al 13-lea – pentru a găzdui creaturi demonice, pentru a nu le lăsa să pătrundă în lumea noastră. Potrivit unei legende, primul om care a îndrăznit să coboare în crater s-a întors cu părul albit și fața acoperită de riduri. Se pare că nici animalele fără stăpân nu se apropie de castel.

Castelul a fost preluat la un moment dat de naziști, care l-au folosit pentru torturarea a sute de persoane și pentru teste genetice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii