Cât a încasat, în medie pe lună, Stelian Tănase de la TVR și în ce a investit o parte din bani

Redactor:
Madalina Cerban
Cât a încasat, în medie pe lună, Stelian Tănase de la TVR și în ce a investit o parte din bani
Stelian Tănase, președintele-director general al Televiziunii Române, a avut anul trecut venituri de la TVR de 4.800 de euro, în medie, pe lună (valoarea brută), și-a mărit colecția de tablouri, care are o valoare totală de 156.000 de euro, și a cumpărat covoare țărănești, cu 5.800 de lei.

Potrivit declarației sale de avere, completată și înregistrată pe 30 iunie și publicată recent pe site-ul TVR, Stelian Tănase a avut în ultimul an fiscal venituri totale (valoarea brută) de la Societatea Română de Televiziune (SRTv) de 256.321 de lei (57.729 de euro pe an, respectiv 4.810 euro pe lună – la un curs mediu al anului trecut de 4,44 de lei pentru un euro, potrivit Băncii Naționale a României, n.r.).

Într-un interviu acordat agenției MEDIAFAX, în martie 2014, Stelian Tănase a evitat să precizeze ce salariu are. „Uitați-vă pe site, nu trebuie să vi-l spun eu, e public. Este o cifră oficială. Oricum e mult mai puțin decât câștigam înainte în televiziunile private”, a spus atunci Stelian Tănase.

Pe de altă parte, potrivit celei mai recente declarații de avere, Stelian Tănase a mai avut în ultimul an fiscal venituri de 58.079 de lei (valoarea brută) de la de la Universitatea din București (Facultatea de Științe Politice), unde este cadru didactic.

Totodată, conform sursei citate, în 2015, Stelian Tănase a investit în artă. Astfel, comparativ cu precedenta sa declarație de avere, Stelian Tănase a cumpărat, în 2015, covoare țărănești în valoare de 5.800 de lei.

De asemenea, în acest an, Stelian Tănase și-a mărit colecția de tablouri, cu opere de Alin Gheorghiu, Laura Cocea și Petru Bulgăraș. Astfel, colecția de tablouri a lui Tănase, care includea conform precedentei sale declarații de avere lucrări de Ion Andreescu, Aurel Cojan, Marcel Iancu, Victor Brauner, Horia Damian, Corneliu Baba și Constantin Piliuță (dobândite în perioada 2000 – 2009), și-a crescut și valoarea, de la 150.000 de euro la 156.000 de euro.

Pe de altă parte, Stelian Tănase deține o colecție de icoane, cu o valoare estimată de 3.000 de euro, patru tapiserii din secolul al XVIII-lea, a căror valoare estimată este de 30.000 de euro, dar și mobilier antic, având o valoare estimată de 8.000 de euro. Icoanele, tapiseriile și mobilierul au fost dobândite de Tănase în perioada 2005 – 2007.

Totodată, Stelian Tănase deține un teren intravilan de 245 de metri pătrați în București, dobândit în anul 2000 prin cumpărare.

Stelian Tănase are și o casă de locuit în București, cu o suprafață construită desfășurată de 324 de metri pătrați (98 de metri pătrați suprafața construită la sol). Casa a fost dobândită prin cumpărare în anul 2000, iar construcția a fost finalizată în 2003.

Tănase are două conturi curente, unul deschis la BRD – Group Société Générale SA, în anul 2008, cu o valoare de peste 128.000 de lei, și unul deschis la Bancpost SA, în 2002, de puțin peste 1.000 de lei.

De asemenea, Tănase are un contract de asigurare la ING Asigurări de Viață SA, deschis în 2001, și care, pe 4 ianuarie 2015, a ajuns la finalul perioadei de plată a primelor, potrivit declarației sale de avere.

Conform aceleiași declarații de avere, Stelian Tănase nu are datorii.

Pe de altă parte, potrivit declarației sale de interese completată și înregistrată pe 12 iunie și publicată recent pe site-ul TVR, Stelian Tănase a fost membru în Asociația Română de Științe Politice, dar și vicepreședinte al Consiliului Director al acesteia. Tănase a renunțat „în mod expres la această calitate, precum și la orice alte funcții deținute în această asociație”, conform declarației sale de interese.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Pe cine vor vota bucureștenii la alegerile parlamentare. Acum e oficial
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide