Cât a încasat, în medie pe lună, Stelian Tănase de la TVR și în ce a investit o parte din bani

Cât a încasat, în medie pe lună, Stelian Tănase de la TVR și în ce a investit o parte din bani
Publicat: 13/07/2015, 15:48

Potrivit declarației sale de avere, completată și înregistrată pe 30 iunie și publicată recent pe site-ul TVR, Stelian Tănase a avut în ultimul an fiscal venituri totale (valoarea brută) de la Societatea Română de Televiziune (SRTv) de 256.321 de lei (57.729 de euro pe an, respectiv 4.810 euro pe lună – la un curs mediu al anului trecut de 4,44 de lei pentru un euro, potrivit Băncii Naționale a României, n.r.).

Într-un interviu acordat agenției MEDIAFAX, în martie 2014, Stelian Tănase a evitat să precizeze ce salariu are. „Uitați-vă pe site, nu trebuie să vi-l spun eu, e public. Este o cifră oficială. Oricum e mult mai puțin decât câștigam înainte în televiziunile private”, a spus atunci Stelian Tănase.

Pe de altă parte, potrivit celei mai recente declarații de avere, Stelian Tănase a mai avut în ultimul an fiscal venituri de 58.079 de lei (valoarea brută) de la de la Universitatea din București (Facultatea de Științe Politice), unde este cadru didactic.

Totodată, conform sursei citate, în 2015, Stelian Tănase a investit în artă. Astfel, comparativ cu precedenta sa declarație de avere, Stelian Tănase a cumpărat, în 2015, covoare țărănești în valoare de 5.800 de lei.

De asemenea, în acest an, Stelian Tănase și-a mărit colecția de tablouri, cu opere de Alin Gheorghiu, Laura Cocea și Petru Bulgăraș. Astfel, colecția de tablouri a lui Tănase, care includea conform precedentei sale declarații de avere lucrări de Ion Andreescu, Aurel Cojan, Marcel Iancu, Victor Brauner, Horia Damian, Corneliu Baba și Constantin Piliuță (dobândite în perioada 2000 – 2009), și-a crescut și valoarea, de la 150.000 de euro la 156.000 de euro.

Pe de altă parte, Stelian Tănase deține o colecție de icoane, cu o valoare estimată de 3.000 de euro, patru tapiserii din secolul al XVIII-lea, a căror valoare estimată este de 30.000 de euro, dar și mobilier antic, având o valoare estimată de 8.000 de euro. Icoanele, tapiseriile și mobilierul au fost dobândite de Tănase în perioada 2005 – 2007.

Totodată, Stelian Tănase deține un teren intravilan de 245 de metri pătrați în București, dobândit în anul 2000 prin cumpărare.

Stelian Tănase are și o casă de locuit în București, cu o suprafață construită desfășurată de 324 de metri pătrați (98 de metri pătrați suprafața construită la sol). Casa a fost dobândită prin cumpărare în anul 2000, iar construcția a fost finalizată în 2003.

Tănase are două conturi curente, unul deschis la BRD – Group Société Générale SA, în anul 2008, cu o valoare de peste 128.000 de lei, și unul deschis la Bancpost SA, în 2002, de puțin peste 1.000 de lei.

De asemenea, Tănase are un contract de asigurare la ING Asigurări de Viață SA, deschis în 2001, și care, pe 4 ianuarie 2015, a ajuns la finalul perioadei de plată a primelor, potrivit declarației sale de avere.

Conform aceleiași declarații de avere, Stelian Tănase nu are datorii.

Pe de altă parte, potrivit declarației sale de interese completată și înregistrată pe 12 iunie și publicată recent pe site-ul TVR, Stelian Tănase a fost membru în Asociația Română de Științe Politice, dar și vicepreședinte al Consiliului Director al acesteia. Tănase a renunțat „în mod expres la această calitate, precum și la orice alte funcții deținute în această asociație”, conform declarației sale de interese.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom