Cât costă o șuviță din părul lui John Lennon

Cât costă o șuviță din părul lui John Lennon
Publicat: 09/02/2016, 18:13
Actualizat: 29/03/2019, 20:45

Organizatorii licitației din Dallas spun că șuvița din părul starului de la The Beatles este „substanțială”, adăugând că lungimea acesteia ar fi de 4 cm și probabil conține sute de fire. Șuvița este considerată cea mai bogată dintre cele prevalate din părul lui Lennon ce au fost vândute într-o licitație până în acest moment, colecționarul inițial păstrând-o vreme de aproape 50 de ani.

Tunsoarea a avut loc în septembrie 1966, cu doar o lună după lansarea albumului „The Revolver” al formației The Beatles și chiar înaintea debutului filmărilor pentru comedia neagră „How I Won the War”, în care a jucat John Lennon. Împreună cu șuvița, la licitație vor fi oferite un articol de colecție dintr-un ziar al vremii, care consemnează tunsoarea, și o fotografie ce-l surprinde pe frizerul german tunzându-l pe Lennon.

Licitația se va încheia pe 20 februarie și include mai multe suveniruri din colecția John Lennon, printre care un vinil cu albumul „Please Please Me” și un exemplar în stare impecabilă al albumului „Yesterday and Today”, cu o copertă ce a stârnit controverse, în care membrii formației apar fotografiați drept măcelari.

O chitară furată ce i-a aparținut lui John Lennon s-a vândut în noiembrie 2015 cu 2,4 milioane de dolari, într-o licitație desfășurată în Beverly Hills. Chitara acustică Gibson, despre care se spune că i-a fost furată lui Lennon în timpul concertului de Crăciun din 1963, a fost folosită de starul britanic pentru înregistrarea melodiilor „Love Me Do” și „PS I Love You”.