Cât de des este indicat să te speli pe cap

Cât de des este indicat să te speli pe cap
Publicat: 04/05/2016, 11:34
Actualizat: 04/05/2016, 12:34

Cât de des trebuie spălat părul

Opiniile sunt împărțite în această privință. Unii afirmă că zilnic, dar dacă părul va fi uscat cu aer cald în fiecare zi, acest lucru ar putea depăși beneficiile spălării zilnice a părului. Cel mai bun indicator este scalpul.

„Cantitatea de ulei produsă de scalpul dumneavoastră dictează frecvența spălărilor. Pentru a preveni secreția abundentă de ulei, uscătorul trebuie folosit mai rar, însă șamponarea este necesară. Dacă aveți tenul gras există probabilitatea să aveți și un scalp gras, deci, ați avea nevoie să vă spălați părul zilnic sau la două zile. Iar despre cei cu scalpurile mai uscate pot să scape cu o spălare sau două pe săptămână”, spune Estelle Baumhauer, specialist on-line în culoare, scrie Descopera.

Limitarea deteriorării

Alegerea șamponului în funcție de tipul de păr (normal, uscat sau gras) este un procedeu greșit sau, cel puțin, prin această alegere, îngijirea părului nu este corespunzătoare.

„Utilizarea unui șampon sau balsam greșit nu îți va deteriora părul. Dar dacă părul tău nu va fi „manipulat” corect ai putea să-l deteriorezi. De exemplu, o gestionare corectă este să folosești mai puțină căldură în procesul de stilizare, exact cât trebuie, cât are nevoie, nu exagera”, explică Anabel Kingsley, trihologist la Philip Kingsley.

Potrivit lui Anabel, alegerea șamponuui și balsamului se face în funcție de textura părului.

„Există câteva excepții, spune ea, dacă ai o problemă cu scalpul îți trebuie un șampon care să rezolve asta. Scalpul este „roca de bază” a foliculului de păr și un păr sănătos nu se va putea dezvolta dacă scalpul nu e într-o stare bună”, explică specialistul în deteriorarea părului.

Grosimea firului

Textura părului este criteriul cel mai important atunci când se aleg produsele de îngrijire. Potrivit lui Estelle Baumhauer, cel mai simplu mod de a verifica textura părului este prinderea părului într-o coadă.

„Dacă grosimea cozii este aceeași sau mai mică decât o monedă de 1 penny, ai firul subțire. Dacă părul din coadă este cam de marimea unei monede de 1 euro, aveți un păr mediu. Dacă e mai mult, părul tău este de o densitate mare”, explică Baumhauer.

Pentru cei cu firul de păr subțire, sunt necesare produsele care curăță și îngrijeasc rădăcinile cu acuratețe, dar și în mod eficient. Sunt indicate produsele îmbogățite cu proteine, cum ar fi keratina hidrolizată.

„Pentru cei cu părul mediu, trebuie să utilizați produse care vor hidrata întreaga lungime a părului. Căutați ingrediente precum proteine ​​de grâu, care adaugă umiditate fără greutate”, spune Anabel.

„Pentru cei cu părul aspru, vă trebuie produse care să adauge umiditate și tărie părului. Este recomandată elastina hidrolizată, dar ar trebui să aibă, de asemenea, și ingrediente anti-statice, cum ar fi guar, un extract de plante condiționate”, spune Anabel.

Uscarea corectă a părului

Foarte puține persoane își lasă părul să se usuce în mod natural. Părul trebuie să fie uscat cu un prosop, nu scurs cu putere. Iar atunci când se aplică un produs, nu trebuie frecat pe lungimea firului de păr, ci întins atent pe suprafața părului.

„Dacă utilizezi placa de îndreptat părul, folosește și un produs care îți va oferi o protecție termică”, explică Anabel.

Produsele alese pentru coafarea termică trebui să conțină ingrediente precum siliconi, acrilați PVP / DMAPA copolimeri, proteină de grâu și ingrediente de condiționare cunoscute sub numele de policuaternare, cum ar fi cuaternium-26.

Finisajul

„Produsul pe care îl alegi trebuie să se bazeze pe finisajul final dorit”, afirmă chimistul cosmetician Joe Cincotta.

„Dacă dorești ca părul tău să aibă un finisaj lucios, caută seruri și uleiuri. Acestea dau un finisaj lucios, oferind o suprafață mai netedă, care reflectă mai multă lumină”, spune Cincotta.

În cazul în care se dorește un finisaj mat, este necesară ceara.

„Ceara de albine, ceara de carnauba și ceara candellila au o putere care deține și pregătește un finisaj mat”, explică Cincotta.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică