CAUZA pentru care militează Beyonce și Jennifer Aniston

CAUZA pentru care militează Beyonce și Jennifer Aniston
Publicat: 23/12/2012, 19:15
Actualizat: 29/03/2019, 17:09

Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow și Beyoncé, dar și alte celebrități din SUA au demarat o campanie prin care solicită autorităților americane o legislație mai strictă împotriva folosirii armelor, după masacrul de la o școală din Newtown, potrivit dailymail.co.uk.

Prin intermediul unui clip, celebrități din mai multe domenii, precum cinematografie, televiziune și muzică, solicită autorităților un plan de acțiune, pentru evitarea situațiilor dramatice precum masacrul petrecut la o școală din Newtown.

În urmă cu o săptămână, Adam Lanza, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a împușcat-o acasă pe mama sa, Nancy, după care a mers la o școală, unde a împușcat mortal 26 de persoane, printre care 20 de copii. Presa internațională a scris că mama lui Adam Lanza probabil a jucat un rol important în accentuarea problemelor psihice ale acestuia, întrucât femeia se pregătea pentru colapsul civilizației umane și devenise obsedată de arme, învățându-i pe cei doi fii ai săi să le folosească.

În clip, vedete precum Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Beyoncé Knowles, Michelle Williams, Reese Witherspoon, Kate Hudson, Cameron Diaz, Ellen DeGeneres, Julianne Moore, Chris Rock, Jamie Foxx, Selena Gomez, Jon Hamm, Will Ferrell și Conan O”Brien pun întrebări simbolice de genul: „Câți alții?”, „Câte alte școli?”, „Câte alte cinematografe?”.

Pe de altă parte, presa internațională a scris recent că, după șocul provocat de masacrul de la o școală din Newtown, puternicul grup de lobby pentru arme National Rifle Association (NRA), personificat o perioadă de timp de către actorul Charlton Heston, a fost luat din nou în colimator de către activiștii care luptă împotriva armelor.

De fiecare dată când se comite un atac armat care îndoliază Statele Unite, privirile se îndreaptă către NRA, o asociație de aproximativ patru milioane de membri care personifică al Doilea Amendament al Constituției și dreptul americanilor de a purta arme.

De această dată, patru zile au fost necesare pentru ca asociația, care a păstrat tăcerea după masacrul de la școala Sandy Hook (soldat cu 26 de morți, între care 20 de copii), să publice un comunicat în care anunța că este „pregătită să își ofere contribuția pentru a ajuta ca așa ceva să nu se mai întâmple vreodată”.

Pentru cei care doresc o reglementare mai strictă a regimului armelor, NRA este considerat cel mai puternic grup de presiune de pe culoarele Congresului de la Washington și din Statele Unite.

Astfel, NRA a reușit să blocheze aproape orice inițiativă privind reglementarea utilizării armelor și, în ultimii 30 de ani, a reușit să ridice de la trei la 41 numărul statelor în care legile privind utilizarea armelor sunt mai permisive și la 25 numărul statelor care absolvă o persoană de crimă în caz de legitimă apărare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto