Cauza reală a morții lui David Bowie

Cauza reală a morții lui David Bowie
Publicat: 12/01/2016, 15:23

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, duminică, la vârsta de 69 de ani, după o luptă de 18 luni cu cancerul. Anunțul a fost confirmat, luni dimineață, de familia artistului.

În ultimele luni de viață, David Bowie a colaborat la un nou spectacol de teatru, „Lazarus”, cu regizorul Ivo van Hove, care a dezvăluit presei britanice faptul că era la curent cu boala celebrului muzician „de aproximativ un an”.

„Am început să colaborăm la spectacolul «Lazarus» și, la un moment dat, mi-a spus că nu va putea să vină tot timpul la teatru, din cauza bolii sale. Mi-a spus că avea cancer, cancer hepatic”, a spus Ivo van Hove.

„Actorii din distribuție nu au știut niciun moment și bănuiesc că muzicienii cu care el a înregistrat «Blackstar» nu știau nici ei”, a adăugat regizorul, citat de publicația The Independent. „A făcut eforturi mari pentru a finaliza aceste două proiecte în timp util, pentru a nu lăsa bolii șansa de a-l învinge”.

„Bowie a compus piese și pe patul de moarte. A luptat ca un leu și a continuat să muncească precum un leu curajos în toată această perioadă. Am un respect fenomenal față de acest lucru”, a adăugat el.

Wendy Leigh, care a publicat o biografie a lui David Bowie în 2014, a dezvăluit la rândul ei faptul că artistul britanic a suferit o serie de infarcte. „Nu s-a luptat doar cu cancerul… a suferit și șase infarcte în ultimii ani. Am aflat acest lucru de la un cunoscut apropiat al său”, a declarat Wendy Leigh, citată de BBC News.

Cu doar două zile înainte de a muri, David Bowie a lansat ultimul său album, „Blackstar”, pe 8 ianuarie, chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 69 de ani.

David Bowie, al cărui nume real a fost David Jones, s-a născut în cartierul Brixton din sudul Londrei, la doi ani după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. A început să cânte la saxofon la vârsta de 13 ani și, ulterior, și-a schimbat numele în David Bowie, pentru a evita confuziile cu Davy Jones, solistrul trupei The Monkees, potrivit revistei Rolling Stones.

Ultimul concert live susținut de David Bowie a avut loc la New York, cu ocazia unui eveniment de caritate, în 2006.

Artistul britanic era căsătorit din 1992 cu celebrul super-model Iman, cu care are o fiică, Alexandria Zahra Jones. David Bowie are și un fiu, Duncan, care provine din prima lui căsătorie cu Angela Bowie.

David Bowie a împlinit vârsta de 69 de ani pe 8 ianuarie și a sărbătorit această zi specială prin lansarea ultimului său album de studio, intitulat „Blackstar”.

David Bowie a fost un celebru cântăreț, compozitor, producător și inginer de sunet și a câștigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video și Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock ‘n’ roll și cunoscut prin faptul că-și reinventa destul de des stilul de a cânta, Bowie a fost considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii ’70.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie și literatură. El a fost, de asemenea, actor de film și teatru, regizor și realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice „Space Oddity” (1969), „Ziggy Stardust” (1972), „The Man Who Sold the World” (1970), „Aladdin Sane” (1973), „Station to Station” (1976), „Let’s Dance” (1983), „The Buddha of Suburbia” (1993) și „Earthling” (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Într-un sondaj realizat în anul 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziția a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artiști britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artiști rock din toate timpurile.

Pe 8 ianuarie 2016, ziua în care a împlinit vârsta de 69 de ani, David Bowie a lansat un nou album de studio – al 28-lea din carieră -, intitulat „Blackstar”. Potrivit presei internaționale, noul material discografic – care include șapte piese și este disponibil pe CD și pe vinil – i-a impresionat pe criticii din industria muzicală și a reflectat pe deplin dorința artistului britanic de a explora noi tendințe muzicale.

Înainte de lansarea „Blackstar”, cel mai recent album al starului britanic a fost „The Next Day”, un material discografic lansat de legendarul artist britanic după o pauză de 10 ani și care a ajuns în magazine în 2013.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice