Caz incredibil. Unei fete îi cresc fire de păr din gingii – FOTO

Caz incredibil. Unei fete îi cresc fire de păr din gingii - FOTO
Cabinetul dentar Dent Estet, joi, 22 mai 2008
Publicat: 07/02/2020, 10:21
Actualizat: 07/02/2020, 10:55

O fată din Italia a rămas șocată când a descoperit că îi cresc fire de par în gură.
După ce a realizat că din gingii îi cresc niște fire asemănătoare cu genele, pacientul s-a grăbit să meargă la spital, iar cazul a fost făcut public pentru a face cunoscută această boală foarte rară.

Potrivit TheSun, fata a fost pentru prima dată la doctor pe când avea doar 19 ani. Acolo a fost dignosticată cu Sindromul ovarului polichistic, o tulburare hormonala frecvent intalnită în rândul femeilor de varstă fertila. Această boală poate cauza creșterea excesivă a părului, inclusiv la nivelul corpului și a feței.


Fata a fost operată pentru a îndepăta părul din gingii și i-au fost recomandate anticoncepționale pentru a-i reda echilibrul hormonilor. Aceasta s-a vindecat în câteva luni, dar la vârsta de 25 de ani s-a întors la clinică cu aceeași problemă.
În urma consultului, pe lângă părul care i-a crescut din gingii, doctorii au descoperit exces de păr inclusiv pe față și pe gât.


Protrivit specialiștilor, în momentul în care femeia a încetat să mai ia anticoncepționale, părul a început să crească iar. Este posibil că acest lucru să fie cauzat de Sindromului ovarului polichistic.

Foto: Oral Surgery, Oral Medicine, Oral Pathology and Oral Radiology

Tags:
Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase