Ce a pățit o elevă care nu a respectat uniforma școlii. „Nu influențează felul cum învăț”

Ce a pățit o elevă care nu a respectat uniforma școlii. Nu influențează felul cum învăț
Publicat: 08/09/2013, 09:02
Actualizat: 02/09/2019, 21:41

O elevă în vârstă de 13 ani din Marea Britanie a fost trimisă acasă de către profesori în prima zi a anului școlar pentru că fusta ei era „prea elastică”, scrie Daily Mail.

„Este doar un material și nu influențează felul cum învăț. (…) Știu alte fete care au același model de fustă, dar nu au primit detenție și nu au fost trimise acasă”, explică Holly-Mae Donaldson, care învață la All Saints Academy din Cheltenham.

Numerele câștigătoare la loto din data de 8 august

FOTO: Daily Mail

Mama sa, Diane Donaldson, susține că decizia luată de către cadrele didactice în cazul fiicei sale a fost una „groaznică” și că i-a fost aproape imposibil să găsească o fustă pentru fiica ei care să îndeplineasă toate regulile impuse de instituția de învățământ, mai exact să fie până la genunchi, fără crăpături, să nu fie plisată și să nu fie fabricată dintr-un material elastic.

„Am petrecut întreaga vacanță de vară încercând să găsesc o fustă care să îi vină având în vedere că este atât de mică”, explică mama elevei.

„I-au spus că o lasă să se întoarcă dacă îmbracă aceeași pantaloni despre care ei au spus la finalul anului trecut că sunt inacceptabili. (…) Școala ar trebui să se concentreze mai mult pe educație și mai puțin pe uniformele elevilor”, a mai spus ea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase