Ce a pățit o femeie din SUA care și-a „returnat” fiul adoptiv în Rusia

Publicat: 20/05/2012, 13:59
Actualizat: 20/05/2012, 13:59

Femeia din Statele Unite care și-a trimis copilul înapoi în Rusia, țara de unde îl adoptase, va fi nevoită să plătească mii de dolari pensie alimentară până când acesta va ajunge la vârsta majoratului, informează Daily Mail.

Cazul lui Torry Hansen, de 33 de ani, din Tennessee, Statele Unite care și-a returnat fiul adoptiv, pe motiv că acesta avea probleme psihice și era violent, a șocat întreaga lume.

Deși avea doar șapte ani, Artem Saveliev, botezat Justin în America, a fost îmbarcat fără însoțitor în avion de către bunica adoptivă și trimis la Moscova. Familia adoptivă a plătit suma de 200 de dolari unui bărbat care să-l ridice pe copil de la aeroport și să-l predea Ministerului Educației din Rusia.

Pentru ceea ce a făcut, americanca va fi nevoită să plătească acum o amendă de 150.000 de dolari, la care se adaugă o pensie alimentară de 1.000 de dolari pe lună. Marți, judecătorii din Tennessee au hotărât că femeia va trebuie să înceapă să plătească, de luna viitoare, pensia băiețelului, acum în vârstă de 10 ani, până când acesta va împlini vârsta majoratului, 18 ani.

Amenda de 150.000 de dolari reprezintă despăgubirile pentru desfacerea contractului și daunele produse.

Asociația Mondială a Copiilor și Părinților, cea care a ajutat-o pe Torry Hansen să-l adopte pe băiețelul rus, a depus o plângere împotriva ei, prin care solicita acordarea unei pensii de creștere.

Femeia nu a reușit să ajungă niciodată la înfățișările de la judecătorie, iar între timp s-a mutat din Tennessee în California. Ea a angajat consecutiv patru avocați diferiți care s-au prezentat la proces în locul ei, iar ultimul dintre aceștia a încetat să o mai reprezinte din punct de vedere legal atunci când clienta i-a spus că nu o mai interesează sentința.

Luna trecută Torry Hansen a depus o plângere împotriva reprezentanților orfelinatului din Rusia, susținând cei de acolo au anulat adopția. De asemenea, aceasta spune că nu dispune de resursele financiare necesare pentru a plăti pensia alimentară și amenda.

Reprezentanții Asociației susțin că au insistat asupra cazului lui Torry Hansen pentru a-i împiedica și alții să procedeze la fel, dar și pentru a le demonstra autorităților din Rusia că nu poți să comiți un asemenea lucru în SUA și să scapi nepedepsit. În plus, aceștia susțin că americanca a semnat un acord prin care a luat la cunoștință de boala psihică a copilului.

După ce s-a întors la Moscova, Artem Saveliev a stat internat în spital timp de trei săptămâni, dar nu se cunoaște cauza pentru care acesta a avut nevoie de îngrijiri. La scurt timp a fost trimis la un orfelinat, după care a fost mutat la o altă instituție.

În prezent acesta se află la un orfelinat din localitatea Tomilino, de lângă Moscova, nu mai vorbește deloc engleză și îi spune „Mamă” îngrijitoarei Vera Egorova

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase