Ce a răsărit de Paște în mijlocul orașului Tecuci. Primarii care fac risipă de imaginație și de bani ca „să fie frumos de sărbători”

Publicat: 17/04/2014, 13:45
Actualizat: 20/03/2019, 18:30

Decorațiunile supradimensionate sunt la mare căutare anul acesta. Majoritatea edililor au ales să amplaseze ouă și iepuri gigant pentru a celebra Paștele. gândul vă prezintă o listă a bugetelor alocate de primării, precum și o galerie foto cu decorațiunile alese.

Iepurii din țarcurile din Timișoara, găsiți morți de localnici

Edilii din Timișoara au scos din buzunar în jur de 100.000 de lei, echivalentul a circa 22.500 de euro, pentru organizarea Târgului de Paște din acest an. În jur de 10.000 de lei au fost dați pe decorațiunile de sărbători, mai exact, ouă și iepuri gigant amplasați în mai multe zone centrale din oraș, precum și pe trei țarcuri cu iepuri vii.

La câteva zile de la amplasarea acestora, timișorenii au găsit o parte din iepuri morți, în prezent desfășurându-se investigații pentru a afla cauza acestor incidente.

„Restul banilor sunt pentru manifestările care au loc în timpul târgului”, a explicat pentru gândul Dan Diaconu, viceprimarul orașului Timișoara.

Ouă colorate în copaci, la Blaj

La Blaj, în județul Alba, ouă colorate au fost atârnate în copaci, cheltuială totală a primăriei fiind de 8.000 de lei.

Majoritatea decorațiunile au fost achiziționate de-a lungul timpului, nu în acest an, a explicat pentru gândul primarul Gheorghe Valentin Rotar.

„În jur de 80% sunt din anii anteriori. 20-25% cumpărăm pentru că se mai fură, se mai strică. Așa facem și cu iluminatul de Crăciun. Adăugăm în fiecare an la zestrea din anul anterior”, a precizat Rotar.

Ouă de șase metri la Iași

Un coș imens de ouă, înalt de șase metri, a fost amplasat în centrul municipiului Iași. Orașul a fost de asemenea decorat cu ouă de plastic, de doi metri înălțime, așezate de-a lungul unei alei pietonale din zona centrală.

Decorațiunile au costat în jur de 35.000 de euro, potrivit Știrilor ProTV. Reprezentanții municipalității susțin că își vor recupera investiția din banii pe care îi vor plăti comercianții care au închiriat spațiile de pe bulevardul Ștefan cel Mare, pe perioada sărbătorilor. Aceștia vor plăti 3 lei pe zi, pentru fiecare metru pătrat închiriat.

Primăria a pus pentru prima dată decorațiuni de Paște în centrul orașului anul trecut, când a plătit 20.000 de lei pentru 50 de ornamente luminoase înfățișând ghiocei și fluturi.

Lumânarea din mijlocul orașului Tecuci

Primăria din Tecuci a decis, la rândul său, să decoreze orașul cu ornamente de sărbători în forma unor lumânări, a unor iepurași uriași sau a tradiționalelor ouă de Paște.

„Calitatea” decorațiunilor i-a dezamăgit însă pe locuitorii din Tecuci. Numeroși internauți s-au revoltat față de ornamentul din imagine, amplasat în fața catedralei din localitate.

Foto: tecuceni.ro

„Ornament de Paște în Tecuci – pe fundal se zărește designerul (Primăria, n.r.)”, a comentat un locuitor al orașului, în dreptul fotografiei de mai jos.

Postarea a strâns peste 100 de „Like-uri” și zeci de comentarii ale unor utilizatori care au ironizat inițiativa primăriei.

„Când sunt bani în buget și nu ai ce face cu ei… Mai măscăresc un pic orașul”, a scris un alt locuitor.

Foto: Facebook // Munteanu Viorel

Foto: Bogdan Codrescu// viata-libera.ro

Ouă, struți și mere gigant la Bistrița

Municipalitatea din Bistrița nu a alocat anul acesta bani de la buget pentru ornamentele de sărbători. Decorațiunile folosite au fost făcute în anii anteriori. În oraș au fost amplasate în jur de 12 ouă de doi metri, din fibră de sticlă, pictate de elevii unui liceu de artă din localitate.

„În urmă cu patru ani le-am făcut. Am fost primii din țară. Le-am făcut împreună cu elevii de la Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba, de la noi din Bistrița. Mai avem merele, tot așa, mere gigant, care rămân în permanență și pe care le-am făcut în urmă cu doi, trei ani și struții, care sunt tot așa, cu specific”, a declarat pentru gândul Ovidiu Crețu, primarul municipiului Bistrița.

Cei șase struți sunt tot din fibră de sticlă și au o înălțime de circa 1,5 metri.

Foto: Cristiana Sabău // Mediafax Foto

Pentru confecționarea ouălor, Primăria Bistrița a plătit, în 2012, 13.000 de lei, iar pentru vopselele utilizate de elevi ca să le picteze alți 6.000 de lei, potrivit Mediafax. O parte din ouă de Paște au fost decorate cu motive religioase, în timp ce pe altele au fost pictate peisaje locale. Decorațiunile au fost cumpărate în anii anteriori.

Totodată, Consiliul Local Bistrița a alocat anul trecut încă 27.000 de lei pentru confecționarea a trei ouă de Paște și a cinci mere la fel de mari. Firma care a câștigat licitația a decis să ofere municipalității un ou gratuit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron