Ce afaceri are Smiley și câți bani a câștigat anul trecut

Ce afaceri are Smiley și câți bani a câștigat anul trecut
Publicat: 13/11/2017, 10:29

Andrei Tiberiu Maria sau Smiley, cum este cunoscut publicului larg, contrazice teoria conform căreia viața de artist ar fi una boemă. În ziua interviului, s-a trezit la 5:30 (după ce cu o seară înainte a adormit la 2), a participat la o emisiune TV, a ajuns și la sala de sport, iar după interviul pentru Business Magazin va merge la repetiții. „Muncesc în toate orele, în afara celor în care dorm; am câte o oră-două și pentru mine uneori. Am foarte, foarte puțin timp liber, dar aceasta este alegerea mea”, își descrie artistul-antreprenor prioritățile.

Smiley a ajuns anul acesta la 10 ani de carieră solo, iar parcursul său profesional a început într‑un mod asemănător cu al unor tineri antreprenori din orice alt domeniu. La fel ca în cazul unor IT-iști de pildă, și-a început activitatea în producția de muzică pe un calculator tip 486, cu un software primitiv. „Mi-am luat primul calculator pe la 15-16 ani, cred că era un 486; mi-am instalat pe el un program de muzică, Impulse Tracker se numea, și lucram cu acesta în MS-DOS, nu în Windows; am început să fac cu acesta muzică pe calculator.” A început să facă piese instrumentale pentru el și formația Simplu, iar apoi cererea pentru producțiile muzicale a venit și din partea altor artiști din Pitești. Spune că pe atunci, în orașul în care s-a născut, să-ți faci o formație de muzică devenise o modă. „Dacă erau 2-3 tineri în aceeași scară, își făceau trupă.”

A început astfel să câștige primii bani din muzică – circa 1 milion de lei vechi pentru o piesă; bani de buzunar care îi prindeau bine în vremea liceului. „Pentru ai mei nu era totuși foarte plăcut, fiindcă veneau tot felul de necunoscuți la noi în casă și nu prea aveai liniște astfel.” Astfel a început să se contureze perspectiva unei cariere în industria locală de muzică pentru Andrei Maria. „A fost frumos, dar eu practic nu am vrut să fiu neapărat cântăreț, am vrut să fac producție de muzică, dar dacă soarta m-a dus la 18 ani într-o formație (aproape toți erau din Pitești), așa a fost să fie.”

Chiar dacă era cunoscut datorită muzicii pe care o făcea trupa din Pitești, artistul spune că abia mai târziu a început să câștige primele sume importante de bani din muzică. „Nu pot să spun că am câștigat foarte mulți bani atunci când eram puștan, dar era îndeajuns încât să pot să-mi iau o pereche de adidași; prima pereche de adidași originală mi-am luat-o la 18 ani, din banii mei. Apoi, câștigam suficient cât să pot să trăiesc în București – greu, dar da, era OK și așa am dus-o până la 23-24 de ani. După care am început să câștig un pic mai mulți bani.”

De altfel, prima sumă mare de bani câștigată nu a fost din muzică, ci dintr-un show TV la care participase. Spune că absolut toți banii pe care i-a făcut i-a reinvestit în muzică: în studio, în echipamente, în oameni; treptat a reușit astfel să construiască HaHaHa Production, care a crescut, iar anul viitor face 10 ani. „Studioul este cea mai mare bucurie a mea. Bărbații au jucării toată viața, eu mă bucur că jucăria mea este cea mai mare pasiune a mea și mă bucur că îmi aduce ceva, mă bucur că nu sunt pasionat de ceasuri, de mașini, de colecții de obiecte, sunt pasionat de muzică, iar jucăria cea mai frumoasă pe care am reușit să mi-o construiesc este studioul HaHaHa Production.”

CITEȘTE CONTINUAREA ȘI VEZI VIDEO PE BUSINESS MAGAZIN

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?