Ce află femeile despre bărbați atunci când poartă pantofi cu toc înalt

Ce află femeile despre bărbați atunci când poartă pantofi cu toc înalt
Publicat: 20/11/2014, 16:45

Acea dorință de ajutor variază de la acceptul de a lua parte la un sondaj și până la urmărirea unei doamne pe stradă, pentru a-i înapoia o mănușă pe care aceasta a scăpat-o pe jos.

Cercetătorul francez Nicholas Guéguen a spus: „Mărimea tocurilor pantofilor feminini exercită o puternică influență asupra comportamentului bărbaților”.

Profesorul Guéguen a demonstrat că bărbații sunt mult mai dispuși să completeze un chestionar atunci când sunt opriți pe stradă de o femeie care poartă pantofi cu toc înalt. Și, cu cât tocurile acesteia sunt mai înalte, cu atât bărbații au fost mai doritori să participe la acele sondaje.

Atunci când femeia care le-a prezentat chestionarul de sondaj purta pantofi cu talpă plată, doar 25 dintre cei 60 de bărbați abordați au acceptat să participe la sondaj.

Un toc de cinci centimetri i-a făcut să fie mai abordabili – 36 din 60 au acceptat să răspundă la întrebările care le-au fost puse de acea femeie.

Atunci când tocurile au ajuns la aproape 10 centimetri, numărul bărbaților care au acceptat să participe la sondaj a crescut la 49 (din 60 abordați).

„Bărbații au răspuns mai favorabil cererii de a participa la sondaj imediat ce înălțimea tocurilor a crescut”, a explicat profesorul francez.

În schimb, așa cum bănuiau cercetătorii francezi, înălțimea tocurilor nu a avut niciun efect asupra dorinței femeilor abordate pe stradă de a participa sau nu la acel sondaj.

Într-un alt experiment, bărbații au fost de două ori mai doritori să înapoieze o mănușă unei femei, dacă aceasta purta pantofi cu tocuri înalte.

Un număr de 56 de bărbați din 60 s-au oprit și au urmărit pe stradă o femeie care scăpase din neatenție pe jos o mănușă, mergând în fața lor pe tocuri înalte de 10 centimetri.

Profesorul Guéguen, care predă la Université de Bretagne-Sud din orașul Rennes, spune că bărbații văd în ajutorul pe care îl oferă o metodă neamenințătoare de a intra în contact cu o femeie atrăgătoare.

Ultimul său experiment a constat în cronometrarea timpului de care are nevoie un bărbat care stă în picioare la un bar până când se adresează unei femei care stă singură la o masă din apropiere.

Femeile de la masă care au purtat pantofi cu toc înalt au fost de două ori mai repede abordate decât femeile care au purtat pantofi cu talpă plată, afirmă autorul acestui studiu, publicat în Archives of Sexual Behavior.

Profesorul Guéguen nu este sigur în legătură cu motivul pentru care tocurile înalte le fac pe femei să devină mai atrăgătoare. El crede că acest lucru s-ar întâmpla datorită modificărilor suferite de mersul și postura acelor femei, care le-ar face să pară mai feminine.

Totuși, un studiu britanic descoperise anterior că bărbații nu pot să ghicească atunci când privesc felul în care merge o femeie dacă aceasta poartă pantofi cu toc înalt sau cu talpă plată.

În orice caz, femeile din al treilea experiment din studiul francez au stat așezate la masă

O altă posibilitate este aceea că utilizarea pantofilor cu tocuri înalte în filme sexy și în reclame i-ar determina pe bărbați să le asocieze aproape automat cu calitatea unei femei de a fi sexy.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto