Ce audiență a obținut TVR 1 cu meciul Ungaria-România

Ce audiență a obținut TVR 1 cu meciul Ungaria-România
Publicat: 06/09/2015, 17:11

Transmis în direct de pe Groupama Arena din Budapesta, meciul a pus TVR 1 pe poziția de lider de audiență pe toate segmentele de public, principalul post al Televiziunii Române înregistrând peste 3 milioane de telespectatori în cel mai urmărit minut al meciului. Interesul românilor pentru întâlnirile Naționalei cu reprezentativa țării vecine este evident: partida Ungaria-România este, până acum, cel mai vizionat meci din preliminariile UEFA EURO 2016, după partida România-Ungaria, disputată pe 11 octombrie 2014, precizează TVR, într-un comunicat remis MEDIAFAX, în care citează Kantar Media și Asociația Română de Măsurare a Audiențelor (ARMA).

În medie, 2.859.000 de români au stat cu ochii pe televizor vineri seară, TVR 1 înregistrând, pe intervalul orar 21.47-23.36, un rating mediu de 15,5% și o cotă medie de piață de 36,8% la nivel național. TVR a înregistrat astfel cea mai mare audiență a zilei de 4 septembrie, pe teritoriul României. În ceea ce privește publicul din mediul urban, partida Ungaria-România a fost urmărită de 1.674.000 de telespectatori (rating mediu 16,6%, share mediu 38,2%), dintre care 698.000 reprezintă targetul comercial (13,8% rating mediu, respectiv 38,7% cotă medie de piață).

Cel mai urmărit moment al meciului s-a înregistrat înainte de fluierul de final, la ora 23.33, când 3.206.000 de români urmăreau la TVR 1 evoluția tricolorilor pe Groupama Arena (rating 17,4%, share 49,8% la nivel național).

Ultimul minut al partidei a fost cel mai urmărit de publicul urban, la ora 23.36 înregistrându-se 1.929.000 de telespectatori din segmentul urban (rating 19,1%, share 49,8%). Același minut a fost cel mai vizionat și de telespectatorii din tronsonul de public comercial, când 819.000 de persoane din segmentul menționat (rating 16,2%, share 49,2%) urmăreau TVR 1.

Și emisiunea „Studio Fotbal” ce a urmat partidei de la Budapesta a plasat TVR 1 pe prima poziție ca audiență, la nivel național și urban. În medie, 744.000 telespectatori au vizionat programul moderat de Cristian Mândru (cifră corespunzând unui rating mediu de 4% și unei cote medii de piață de 16,8%, la nivel național). Dintre aceștia, 417.000 se situau la oraș, TVR 1 înregistrând un rating mediu de 4,1% și un share mediu de 15% pe target urban.

Sâmbătă, reprezentativa României a jucat cel de-al șaptelea meci contând pentru calificarea la EURO 2016. Egalul obținut și, totodată, victoria Irlandei de Nord asupra Insulelor Feroe (meci jucat tot pe 4 septembrie, scor final 1-3) coboară echipa Națională pe poziția a doua în Grupa F. Astfel, partida pe care elevii lui Iordănescu urmează să o joace la București, luni, în compania reprezentativei Greciei, se anunță foarte tensionată, în ciuda ultimei poziții în clasament ocupată în prezent de eleni. Calificarea la EURO 2016 depinde atât de rezultatul de pe Arena Națională, cât și de rezultatul întâlnirii dintre Irlanda de Nord și Ungaria, din aceeași zi, precizează TVR.

La fel ca până acum, telespectatorii TVR pot urmări, în exclusivitate, și celelalte meciuri ale României pentru calificarea la UEFA EURO 2016.

TVR urmează să mai transmită în direct partidele România – Grecia (7 septembrie), România – Finlanda (8 octombrie) și Insulele Feroe – România (11 octombrie). Toate meciurile sunt precedate și urmate de studiouri de dezbateri.

Telespectatorii care vor urmări luni, de la ora 21.45, partida România – Grecia la TVR 1, TVR HD sau pe TVR+ vor putea asculta comentariul lui Emil Hossu Longin și cel al lui Marian Olaianos. Înainte și după meci, Tudor Furdui le va da întâlnire telespectatorilor la „Studio fotbal”, iar de la 0.30, Bogdan Tomulică și Dragoș Bocanaciu vor analiza rezumatele preliminariilor UEFA EURO 2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Pensiile pe luna iunie. Banii vor fi livrați mai târziu
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Paște de basm pentru Medana și Alin Oprea! Cum au sărbătorit cei doi în Cluj:...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cât de inteligent era T-Rex? Se pare că nu foarte