Ce beneficii poate avea sexul pentru organism

Redactor:
Simona Tudorache
Ce beneficii poate avea sexul pentru organism
Viața sexuală este un element extrem de important pentru stima de sine a oricărei persoane. De aceea, de foarte multe ori, poate face diferența între sănătate și boală. „Dacă individul se consideră împlinit sau satisfăcut în viața sexuală, atunci toți parametrii lui funcționali vor arăta acest lucru. Se va simți mai energic, mai plin de viață, mai doritor de comunicare sau de implicare în activitățile zilnice", spune psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

 In opinia specialistului, sexul poate avea numeroase beneficii pentru organism. Iată care sunt!

1. Starea de sănătate este un prim factor ce se îmbunătățeste în cazul în care viața sexuală este satisfăcătoare. Astfel, pot dispărea o seamă întreagă de somatizări, durerile de cap sau de burtă, ce vin să îndepărteze partenerul, pentru că nu îi poți spune că nu îți face plăcere să faceți dragoste.

2. Viața de cuplu. Devine mai frumoasă, comunicarea între cei doi crește, dorința de a arăta că o iubești o exprimi mai ușor, prin cuvinte sau gesturi. Tocmai pentru că te simți împlinit, iubit, satisfăcut.

3. Echilibrul psihic. O persoană cu o viață sexuală bună se poate simți împlinită și echilibrată. Tocmai pentru faptul că simte că poate oferi plăcere, dar și primește ceea ce își dorește din perspectivă sexuală.

4. Dorința de comunicare. Aceasta de obicei crește pentru cuplurile care se simt satisfăcute. De multe ori, reproșurile sunt la ordinea zilei, cu sau fără motiv, dacă acest aspect nu este în regulă.

5. Angrenarea în activități. Sexul oferă energie. Energie de viață, de muncă sau dorința de a realiza ceea ce ți-ai propus.

6. Somnul. De obicei, se reglează, chiar dacă sexul este în detrimentul somnului. Visele pot deveni mai frumoase, poți adormi cu zâmbetul pe buze sau simțind căldura îmbrățișărilor persoanei iubite.

7. Alimentația. Aici se pot regăsi pricipalele dereglări resimțite de o persoană care nu este satisfăcută pe plan sexual. De aceea, dacă aceasta este așa cum a visat, modul de a se alimenta al individului se poate regla.

8.Ipohondria sau somatizările scad, pentru că nu își mai au rostul. Durerile de stomac, cap, amețelile, nervozitatea, lipsa de chef, toate acestea nu se mai manifestă.

9. Cariera. Individul cu o viață sexuală împlinită are toată energia, imaginația, cheful, motivația de a-și împlini toate visele ce țin de realizarea profesională.

10. Relațiile cu prietenii sunt mai plăcute, comunicarea curge mai lin, întâlnirile sunt mai frumoase, pentru că nu mai simți dorința să îi încarci cu toate problemele pe care le ai.

 „O viață sexulă împlinită poate remedia o seamă întreagă de afecțiuni psihologice, dacă sursa acestora este reprezentată și de frustrări sexuale: tulburări de comportament, depresie, anxietate, mâncat obsesiv-compulsiv, tulburări ale somnului, anorgasmie, lipsa erecției, nervozitate, stimă de sine scăzută, lipsa dorinței de a comunica”, explică psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide