Ce bugetul are noul show pregătit de fosta echipă a „Top Gear”

Ce bugetul are noul show pregătit de fosta echipă a „Top Gear
Publicat: 09/08/2015, 12:14

Fostele staruri ale radiodifuzorului public britanic (BBC) au preferat pentru noul lor show gigantul american Amazon, care are numeroase operațiuni în zona online, în defavoarea televiziunii private britanice ITV și a platformei online americane Netflix, care, în ultima perioadă, și-a intensificat eforturile de expansiune la nivel european.

Astfel, potrivit unui anunț făcut pe 30 iulie, Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May au semnat un contract cu grupul Amazon, pentru noul lor show, care va concura cu programul „Top Gear”, ce va fi difuzat de BBC într-o versiune relansată, care îl va avea ca prezentator principal pe Chris Evans.

Din echipa noului show realizat de Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May va face parte și Andy Wilman, care a fost producător al „Top Gear”.

Potrivit lui Wilman, emisiunea va beneficia de un buget de 160 de milioane de lire sterline, pentru 36 de episoade, informează contactmusic.com.

De asemenea, Amazon le-a oferit celor trei prezentatori „libertate creativă”.

Contractul semnat de Clarkson, Hammond, May și Wilman cu Amazon vizează realizarea a trei serii pentru serviciul pe bază de abonament Prime al Amazon. Producția pentru prima serie va începe în curând, show-ul urmând să fie lansat la începutul toamnei anului 2016.

Denumirea noului show al lui Clarkson, Hammond și May nu a fost încă stabilită, însă aceștia nu mai pot folosi brandul „Top Gear”, care aparține BBC.

Noul show al fostelor staruri „Top Gear” va fi disponibil abonaților serviciului Amazon Prime, care le furnizează utilizatorilor săi o uriașă arhivă de filme și show-uri TV, dar și o serie în creștere de programe originale ale Amazon, între care se numără serialul de comedie „Transparent”, ce a câștigat anul acesta două premii Globul de Aur, și serialul de tip dramă „Ripper Street”.

„Top Gear”, unul dintre cele mai profitabile show-uri ale BBC, atrăgea pe vremea când era prezentat de Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May aproximativ 50 de milioane de lire sterline pe an, pentru BBC Worldwide, compania prin care BBC își desfășoară operațiunile comerciale la nivel internațional. Versiunea relansată a „Top Gear”, care îl va avea ca star pe Chris Evans, se va întoarce la televiziunea BBC2 anul viitor.

Într-o glumă referitoare la cheltuielile BBC cu această producție, Clarkson a spus, săptămâna trecută: „Mă simt ca și cum am ieșit dintr-un biplan și am intrat într-o navă spațială”.

BBC a anunțat, pe 25 martie, că a decis să nu reînnoiască contractul lui Jeremy Clarkson pentru „Top Gear”, după ce starul acestui show fusese suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu producătorul Oisin Tymon.

Potrivit lui Tony Hall, directorul general al corporației britanice de media, această decizie nu a fost luată cu ușurință. Hall a precizat însă că „a fost depășită o limită” și acest lucru nu poate fi „trecut cu vederea”, potrivit bbc.com.

La fel ca în cazul lui Jeremy Clarkson, contractele lui James May și Richard Hammond cu BBC s-au încheiat și ar fi trebuit renegociate. Însă aceștia au refuzat să revină în postura de prezentatori ai „Top Gear” fără Clarkson.

Jeremy Clarkson este celebru pentru remarcile sale explicite și atitudinea acerbă împotriva conceptului de „corectitudine politică”.

Anul trecut, Jeremy Clarkson a primit un avertisment final din partea BBC, după ce a fost acuzat că a folosit o expresie rasistă în timp ce filma un episod din emisiunea „Top Gear”. Acel incident a fost cel mai recent dintr-o serie mai lungă de momente controversate – intens comentate și criticate – în care a fost implicat starul britanic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului