Ce fac concurenții de la MASTERCHEF, sezonul 2

Publicat: 09/06/2013, 17:14
Actualizat: 30/07/2014, 11:31

Și-au făcut ucenicia în bucătărie de la MASTERCHEF, iar acum concurenții celui de-al doilea sezon al show-ului de cooking de la Pro Tv au început deja să își transforme pasiunea într-un stil de viață. Fie că s-au apucat de cursuri de bucătari, că s-au angajat în restaurant sau că merg la evenimente culinare, toți trăiesc încă pe pielea lor schimbarea adusă de MASTERCHEF.

În marea finala Aida și Alex, câștigătorii primelor două locuri, au primit și câte un curs de șase zile la Academia Barilla din Italia, astfel că amândoi abia așteaptă să descopere secretele acestei bucătării. Până atunci, Aida Parascan, câștigătoarea MASTERCHEF, s-a întors deja în România, unde va sta până la sfârșitul verii, și deja pune umărul la deschiderea unui restaurant în Buzău.

„E un proiect foarte frumos, eu mă ocup de proiectarea bucătăriei, instruirea personalului din bucătărie și conceperea unui meniu”, spune Aida, care are nenumărate propuneri de a colabora cu restaurante din toată țara. „E cea mai mare realizare a mea pe plan profesional. E o onoare că am avut posibilitatea să fiu acolo, alături de profesioniști și să îmi demonstrez atât mie, cât și celorlați că o femeie poate mult. Deocamdata am decis să stau în România pe toată perioada verii. Vreau să studiez mai mult, dar să fac și practică. Mi-ar plăcea să fac un turneu culinar prin țară. Sunt convinsă că voi reuși”, mai spune Aida.

După ce s-au împrietenit la MASTERCHEF, Alex, Nini, Mihai și Victor au păstrat legătura și chiar au mers împreună la evenimente culinare. Așa se face că săptămâna trecută, jucătoarele de la echipa feminina de baschet U Cluj au avut bucuria să mănânce preparate facute de niște MASTERCHEFI.

Alex Hora, Nini, Mihai Toader și Bogdan Roman s-au organizat în așa fel încât să pună la cale un festin în aer liber:

„Am gătit în aer liber, într-un cadru mirific. Meniul a fost un Bogracs la ceaun, pui Shanghai, salată vietnameză, pulpe de pui și aripioare marinate la grătar cu sos de usturoi și desert Zabayone. Ne-am amintit de cantonamentul de la MASTERCHEF cu drag, retraiam efectiv starea de acolo”, povesteste Alex.

Victor Nemeș a avut ideea de a-și lua colegii la un eveniment de gătit chiar la grădiniță unde merge băiețelul său. Și-a chemat, pe bunii săi prieteni de la MASTERCHEF, Nini, Mihai, Alex, dar și pe Mimi Nicolae, câștigătoarea locului al doilea în primul sezon al show-ului de la Pro Tv la „Cultural Celebration Day”, un eveniment care serbează diversitatea culturală.

„Noi am reprezentat România”, povestește Victor. „Am gătit legume la grătar, piept de pui umplut cu spanac, muguri de pin și mozzarella, dar și friptură la grătar. Am gătit pentru copiii de la grădiniță, iar reacția lor când ne-au văzut a fost de-a dreptul emoționantă. Aproape că nu mai apucam să gătim pentru că roiau toți în jurul nostru, ne cereau autografe și doreau să facem poze”, mai spune pilotul de la MASTERCHEF.

Și pentru Traian Galleguillos experiența show-ului de la Pro Tv a fost decisivă: imediat după încheierea filmărilor, acesta a urmat cursuri de bucătar și chef, și-a luat diploma și s-a și angajat în bucătăria restaurantului Escargot Bistro. La fel a facut și Maria Secrieriu, care semnează meniul în restaurantul Rococo Bistro & Lounge. Am reușit să pun pe picioare o frumoasă colaborare, într-o locație chic, unde vă aștept pe toți cu mare drag să gustați din preparatele mele. Și mi-aș mai dori să pot pleca prin țară într-un turneu marca MASTERCHEF împreună cu câțiva colegi, în așa fel încât toată lumea să poată degusta preparate unice”, a mai spus Maria.

Vlad Mureșan, somelierul de la MASTERCHEF, își continuă în paralel cu activitatea sa și pasiunea pentru gătit. Recent, acesta a fost invitat să le gătească copiilor de la grădinița Țăndărică din Cluj. „Am acceptat cu drag invitația de a găti alături de copii, de a le arăta felul în care se transformă ingredientele, de a le povesti câte ceva despre drumul de la ingredientul în stare primă și până la produsul final, de a le transmite plăcerea de a găti”, spune Vlad. Acesta e de părere că echilibrul alimentar este cea mai bună soluție în educarea gastronomică a celor mici, astfel că dorința sa a fost în primul rând să le arat copiilor faptul că mâncărurile lor preferate, dar de multe ori interzise, pot să fie sănătoase. „De aceea am gătit pizza cu ei, dar numai cu legume, limonadă și spumă de căpșune. A găti împreună cu copiii e un exemplu al felului în care viața mea a început să se schimbe după MASTERCHEF. Cu siguranță că nu m-aș fi simțit în largul meu să accept o astfel de invitație acum câteva luni, dar MASTERCHEF mi-a adus mai multă încredere în mine, depășirea unor bariere mentale, precum și punerea în practică a unor dorințe”.

Și Maria Pop s-a dedicat atelierelor culinare cu copii, mai ales că experiența de mămică o ajută în conceperea de meniuri speciale pentru cei mici. „Ideea atelierului de gătit pentru copii a venit din pasiune. M-am gândit că și copiii mei se joacă cu lingurile de lemn, cu oalele, cu vasele. Și mi-am zis să facem și noi în Baia Mare, ținând cont că în România sunt aproximativ 3 ateliere de acest gen. Surpriza a fost să vină dublul numărului de copii anunțați inițial și i-am primit pe toți. Și asa am gătit alături de 100 de copii. Am gătit ‘pizza magică” pentru că este un produs pe care îl mănâncă orice copil. Mi-am adus aminte de copilăria mea, când eram înnebunită după pizza, aș fi mâncat non-stop, în fiecare zi. Am zis că e magică deoarece e gatit de copii și acest lucru o face magică. Aș repeta această experiență oricând și mi s-a propus chiar să mai facem ateliere și cu prăjituri”, a povestit Maria.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Se...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Accident mortal în Suceava! Un tânăr de 26 de ani a fost spulberat de un...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
AUSTRIA dă lovitura finală. Decizia ce se pregătește la Viena: Opriți nebunia!
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb