• Publicat:
Magazin

Ce poți face cu MULTĂ AMBIȚIE și O DRONĂ? Un român i-a uimit pe englezi cu fotografiile SPECTACULOASE surprinse în Transilvania

Ce poți face cu MULTĂ AMBIȚIE și O DRONĂ? Un român i-a uimit pe englezi cu fotografiile SPECTACULOASE surprinse în Transilvania
Un român i-a uluit pe englezi. Vezi fotografiile incredibile din Transilvania

Szabi Ignacz, un adevărat ambasador al României. Tranziția anotimpurilor peste pădurile transilvănene i-a uluit pe englezi, informează Daily Mail.

Românul a pozat același loc din județul Covasna la câteva luni distanță. Apoi, cu ajutorul Photoshopului, a combinat cele două imagini.

„Am experimentat multe lucruri și tehnici de-a lungul carierei mele. Schimbarea anotimpurilor m-a uimit mereu și de aceea m-am gândit că arătând două anotimpuri într-o singura imagine ar produce o impresie puternică. A trebuit să mă întorc în același loc, în două anotimpuri diferite și să fac poza din același unghi și aceeași înălțime”, a declarat Ignacz.

Fotograful a mai spus că își dorește ca prin aceste imagini să arate cât de frumoasă poate să fie România.

„La felul cum lucrurile se mișcă în acest moment, eu și ceilalți talentați fotografi din România punem Transilvania și România din nou pe hartă. România are multe de oferit și eu sunt hotărât să o promovez în orice modalitate posibilă. Sunt foarte mândru că sunt câștigătorul câtorva concursuri internaționale de fotografii realizate cu drona pentru că în acest fel România este promovată în «lumea mare»”, a mai explicat Szabi Ignacz. 

Pasiunea pentru drone a românului, deja celebru atât în țară, cât și în străinătate, a început în 2014, odată cu achiziționarea primului aparat. Ignacz spune acum că dronele reprezintă o parte importantă a vieții lui, care s-a transformat din pasiune în profesie.

„Când sunt în aer, simt că am eu însumi aripi. Mă simt plin de bucurie de fiecare dată când termin câte o sesiune pentru că știu că și alții o să aibă posibilitatea să vadă alte perspective. Prima dronă am achiziționat-o în 2014 împreună cu tatăl meu. Din păcate, acesta a decedat și în memoria lui am promis că voi continua fotografia și videografia și voi scoate ce e mai bun din munca mea”, a mai povestit românul.

Fotograful are cu ce să se laude. Imagini realizate de acesta au ajuns și atât în cunoscuta publicație National Geographic, cât și pe site-ul Bored Panda, popular printre adolescenți.

Szabi Ignacz a reușit de-a lungul carierei să câștige numeroase premii importante. În fiecare an, din 2015 încoace, românul și-a adăugat în palmares cel puțin câte o distincție mondială, reușind în repetate rânduri să se numere printre cei mai buni piloți de drone din lume. Cea mai recentă distincție a fost cucerită în decembrie 2018, respectiv locul II la concursul cu tema „Toamna în țara ta”, organizat de producătorul chinez de drone, DJI.

Foto: Szabi Ignacz/ Facebook

Inchide