Ce sancțiune ar putea primi Răzvan Simion de la Tarom. „Este un lucru serios”

Ce sancțiune ar putea primi Răzvan Simion de la Tarom. Este un lucru serios
Publicat: 01/10/2014, 17:23
Actualizat: 03/09/2019, 05:36

Răzvan Simion, unul dintre cei doi prezentatori ai matinalului de la Antena 1, ar putea primi interdicția de a mai călători vreodată cu o aeronavă a companiei Tarom. Sancțiunea i-ar putea fi aplicată vedetei Antena 1 în urma incidentului petrecut weekendul trecut, în timpul unui zbor Baia Mare – București, relatează presa taboloidă.

Răzvan și colegul său Dani Oțil se întorceau de la Festivalul Castanelor, eveniment pe care îl prezentaseră împreună. Imediat după ce au urcat în avion, cei doi au început să facă diverse glume, deranjându-i pe ceilalți pasageri. Mai zgomotos a fost însă Răzvan Simion, care i-a făcut și avansuri stewardesei

Aceasta i-a raportat comandantului aeronavei incidentul, iar prezentatorul a primit o notificare. Totul a fost însă în zadar, vedeta amuzându-se și mai tare pe seama documentului și aruncându-l pe jos. Pusă într-o astfel de situație, stewardesa s-a văzut nevoită să-l cheme pe comandant.

„În aviație, în cazul în care căpitanul iese din cabină, este un lucru serios”, a povestit unul dintre membrii echipajului. „Acesta (comandantul, n. red) i-a explicat clar că are două variante: fie Răzvan se liniștește, fie va ateriza de urgență la Sibiu pe motiv că nu poate continua cursa așa. În această ultimă variantă, conform procedurilor, Răzvan ar fi fost preluat imediat după aterizarea avionului de trupele antitero, pentru că intră sub incidența legii privind siguranța zborului, fiind considerat terorist. Conform legii, în acest caz, Răzvan risca o pedeapsă de până la 25 de ani de pușcărie”, a adăugat el.

Potrivit sursei citate, acela a fost momentul în care Răzvan Simion s-a calmat. Cu toate acestea, comandantul a raportat incidentul imediat ce a aterizat la București. Vedeta a fost reținută și i s-a întocmit proces verbal.

„Simion mirosea a alcool, dar nu era într-o stare avansată de ebrietate! Probabil, speriat de consecințele faptelor sale din avion, el a fost extrem de cooperant și nu a mai avut nici măcar o reacție negativă”, au precizat surse din Poliție pentru publicația citată. „Cumințel, a semnat procesu-verbal, și-a cerut scuze și a plătit amenda de 200 de lei pe baza Legii 61, articolul 2, care se referea la perturbarea liniștii publice, apoi a plecat spre casă!”, au mai spus acestea.

În prezent, conducerea Tarom desfășoară o anchetă internă pentru a afla exact ce s-a întâmplat în avion. Una dintre sancțiunile pe care Răzvan Simion le-ar putea primi ar fi interdicția de a mai călători cu aeronavele companiei aeriene menționate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase