Ce se ascunde dincolo de camera de la videochat. „Știința a evoluat, dar individul are aceleași nevoi de când lumea”

Ce se ascunde dincolo de camera de la videochat. „Știința a evoluat, dar individul are aceleași nevoi de când lumea
Publicat: 06/05/2017, 09:52

,,De fapt, această nouă profesie are la bază cea mai veche meserie din lume, dar e prestată cu cele mai noi cuceriri ale stiinței și tehnicii. Și uite așa se stabilește un arc peste timp, care arată că stiința a evoluat, dar individul are aceleași nevoi de când lumea””, spune psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

Pentru ca o persoană să fie dispusă să facă videochat, trebuie să existe câteva ingrediente specifice, să fie un spirit liber, o personalitate dependentă sau să se afle într-o situație limită.

,,Cei cu spirit liber funcționează conform sintagmei hedoniste: ,,Vreau să mă distrez cu orice preț, să îmi trăiesc viața” , iar pentru asta sunt dispuși să facă orice formă de compromis. Videochatul reprezintă doar o cale ușoară de câștigat bani, iar asta fără să aibă nevoie de studii complicate, cursuri sau diplome. În domeniul videochatului contează doar modul în care arați și știi să te tunezi, pentru a deveni un obiect ce oferă o formă de plăcere””, precizează psihoterapeutul Constantin Cornea.

A doua grupă este constituită din cei care nu prea au de ales, au o fire vulcanică sau se află într-o situație ce pare fără soluție. ,,Avem firi depresive, care provin din familii nevoiașe sau dezorganizate, ori consumatori de alcool sau droguri. Aceștia pot găsi cel mai ușor drumul către videochat. Cu toate astea, sunt și oameni care preferă să lupte cu soarta oricât de crudă ar fi””, adaugă psihoterapeutul.

În general, pentru a înțelege lumea celor care fac videochat, trebuie să înțelegem caracteristicile acestora. ,,De multe ori, dependența emoțională îi transformă în victimele partenerilor de cuplu. Psihopați sau sociopați, aceștia reușesc să îi facă să creadă că este videochatul este un lucru normal și că acesta este modul în care își pot demonstra sentimentele. ,,În fond, nu face nimic ieșit din comun, doar se lasă privită”, spun manipulatorii. „Ba mai mai mult, familia sau prietenii nu vor afla, pentru că oferta spune că vor intra pe videochat doar cei din străinătate și doar cei cu bani””. Cu alte cuvinte, nici măcar nu se fac de râs în fața familiei sau față de prieteni.

De multe ori, dacă nu reușesc cu aceste argumente, iar vorbele frumoase nu sunt de ajuns, atunci partenerul recurge la forță, alcool sau droguri. Într-un final, își atinge scopul, pentru că o dată ce a avut loc „o prezentare”, avem deja un istoric, iar asta reprezintă un nou factor de santaj””, adaugă psihoterapeutul Constantin Cornea.

Orice poveste de viață poate fi de succes sau nu. Cu toate astea, româncele sunt dispuse să încerce, pentru că o astfel de afacere are greutate, în zerouri. ,,Am cunoscut la cabinet persoane care au făcut videochat, dar au plătit un preț enorm. Toate au spus că au ajuns în situația de a face videochat sub influența drogurilor, alcoolului, amenințate sau furate de vraja unor câștiguri ușoare. Se gândeau că o vor face doar o perioadă, după care se vor retrage. Problema este că uneori nu se pot retrage la timp, pentru că nu sunt lăsate de „coordonatori”, pentru că s-au învățat cu această viață și nu se vad lucrând pe bani puțini. Altele, pentru a-și amorți conștiința, au apelat la droguri sau alcool, iar această dependență trebuie întreținută””, mai spune specialistul.

Tot mai multe persoane preferă să facă videochat pentru că sumele câștigate sunt frumoase, ele își pot permite aproape orice, iar orice altceva ar face nu vor beneficia de același pachet salarial sau ore de lucru.

De obicei, astfel de programe sunt urmărite de cei care își permit să plătească sau care văd în videochat o formă de distracție. ,,Li se pare mai interesant decât un film porno ori să meargă la prostituate. De obicei, aceste persoane nu se mulțumesc cu ceea ce au în pat, vor ceva mai mult. Nu putem spune că sunt o categorie anume, ce ține de vârsta, cultură, experiență, rol sau loc social, dacă sunt căsătoriți sau nu, ori dacă sunt heterosexuali sau homosexuali. De asemenea. nu vorbim doar despre bărbați. La videochat apelează femei și bărbați, tineri sau persoane în vârstă, cu un grad de educație ridicat sau scăzut. Videochatul poate fi inclus la categoria fantasme, sunt foarte mulți indivizi care își doresc să vadă o persoană dezbrăcată, care face ce i se spune””, subliniază psihoterapeutul Constantin Cornea.

Videochatul poate deveni o adicție, pentru că poate face un individ să cheltuiască mult mai mult decât își poate permite, atât din perspectivă financiară, cât și emoțională. ,,Există și persoane care se îndrăgostesc de modelele de videochat. Și, ca oricare altă adicție, poate atrage alte dependențe, cum ar fi alcoolul, drogurile sau medicamentele luate fără noimă. Videochatul poate să le perturbe acestor indivizi viața socială, pentru că nu reușesc să pună în practică, în relația de cuplu, ceea ce văd și li se pare atât de simplu pe internet. De asemenea, poate duce la dereglări funcționale din cauza nopților pierdute sau a suprasolicitării sexuale, și putem avea aici în vedere masturbare””, mai spune psihoterapeutul Constantin Cornea.

Acest gen de activitate poate duce la depresie, anxietate, atacuri de panică, comportamente obsesiv compulsive, obezitate, coșmaruri, frigiditate sau ejaculare precoce.,,Povestea se poate agrava și poate duce la divorț, o boală gravă sau suicid””, afirmă psihoterapeutul Constantin Cornea.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
'Iub, te-am regulat cum trebuie?' Avem discuțiile dintre iubita lui Dragnea și amantul Paul
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Horia Moculescu, alergat de frații Becali pentru o datorie la jocurile de noroc? Prima reacție...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
'Iub, te-am regulat cum trebuie?' Avem discuțiile dintre iubita lui Dragnea și amantul Paul
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
INTERVIU cu prof. univ. dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Ungurii au tupeu maxim. Lovitură toată în România. Este fără precedent
Dumnezeu protejează România! Semnul divin din cartierul Zorilor, o raritate într-o mie de ani. FOTO
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...