Ce se întâmplă cu copiii care primesc prea multe cadouri în copilărie

Ce se întâmplă cu copiii care primesc prea multe cadouri în copilărie
Publicat: 19/12/2014, 16:40

Cercetătorii îi avertizează pe părinții care le oferă des copiilor cadouri și recompense materiale că riscă să îi transforme pe aceștia în adulți materialiști care se vor confrunta cu probleme de comportament și vor simți că sunt nefericiți de fiecare dată când nu vor primi cadouri sau nu își vor pemite obiecte și servicii scumpe.

Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la Universitatea Missouri și Universitatea Illinois din Chicago și a descoperit că părinții care utilizează bunurile materiale ca parte a sistemului lor de educare a copiilor i-ar putea expune pe aceștia unor dificultăți în timpul vieții adulte.

„Cercetarea noastră sugerează că minorii care primesc recompense materiale din partea părinților vor continua, cel mai probabil, să se recompenseze cu bunuri materiale când ajung adulți, iar acest lucru poate fi problematic”, a declarat Marsha Richins de la Universitatea Missouri, persoana care a condus studiul.

„Studiul subliniază importanța examinării circumstanțelor copilăriei și a metodelor de creștere a unui copil pentru înțelegerea comportamentului privind consumul în cazul adulților”, a mai spus cercetătoarea.

Richins, care a efectuat studiul cu Lan Chaplin, profesor de marketing la Facultatea de Administrarea afacerilor din cadrul Universității din Illinois, a descoperit că trei strategii de educare a copiilor duc la un nivel mai ridicat de materialism.

Când părinții folosesc bunuri materiale în aceste moduri, copii lor, atunci când vor crește, vor fi, în medie, mai predispuși la a crede că succesul în viață este definit de calitatea și numărul bunurilor materiale pe care un individ le posedă sau că achiziționarea anumitor produse îi vor face mai atractivi.

Potrivit lui Richins, cercetări anterioare au arătat că adulții care se definesc pe ei înșiși sau pe alții în funcție de posesiuni prezintă un risc mai crescut de a întâmpina probleme în căsnicie, de a fi dependenți de jocuri de noroc, de a avea datorii bănești și a se confrunta cu un nivel scăzut de fericire.

Materialismul contribuie, de asemenea, la degadarea mediului din cauza supraconsumului și a risipei de produse și resurse.

„Părinții iubitori tind să le ofere copiilor recompense materiale. Una dintre explicațiile pentru legătura dintre recompensele materiale și materialismul din viața adultă este aceea potrivit căreia copiii care primesc astfel de recompense sunt mai predispuși decât alții să utilizeze aceste posesiuni pentru a se defini și autoevalua pozitiv, un element esențial al materialismului”, a spus Richins.

Și alte aspecte ale modului de creștere și educare a copiilor pot avea un efect asupra dezvoltării atitudinii unui adult asupra bunurilor materiale.

În plus, adulții care au primit atât recompense, cât și pedepse de ordin material când erau copii, sunt mai predispuși la a admira oamenii cu posesiuni scumpe.

„Este în regulă să îți dorești să-i cumperi lucruri copilului, dar trebuie ca adulții să își aducă aminte să încurajeze copiii să fie recunoscători pentru toți oamenii și lucrurile pe care le au în viață, a declarat Chaplin.

„De fiecare dată când copiii își exprimă recunoștința, ei devin mult mai conștienți de cât de norocoși sunt, ceea ce deschide calea spre a fi mai generoși și mai puțin materialiști”, a mai spus Chaplin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...