Ce soluție a găsit statul american Indiana pentru mamele care vor să-și abandoneze nou-născuții. „Dacă acesta este răspunsul, îl acceptăm”

Redactor:
Silviu Bănilă
Ce soluție a găsit statul american Indiana pentru mamele care vor să-și abandoneze nou-născuții. „Dacă acesta este răspunsul, îl acceptăm”
La prima vedere, cutia de metal din imagine seamănă cu una pentru depozitarea pâinii. Ceea ce se află în interior ar putea salva însă viața unui bebeluș abandonat de mamă.

Incubatorul pentru nou-născuți (baby box) ar putea fi instalat în spitalele, posturile de pompieri, bisericile și alte zone din Indiana, astfel încât mamele să-și poată abandona copiii în siguranță și sub protecția anonimatului, scrie apnews.myway.com.

Indiana ar putea deveni primul stat american care să permită folosirea „cutiilor pentru copii”, pentru a preveni abandonul periculos al micuților, dacă politicienii vor aproba, săptămâna această, o asemenea măsură.

Casey Cox, reprezentantă a republicanilor și avocat pentru siguranța copiilor, spune că Indiana este singurul stat care s-a mobilizat atât de serios în privința abandonului bebelușilor la naștere. Cox precizează că legea reprezintă un progres natural al legilor „paradisului sigur”, care sunt aplicate în toate cele 50 de state americane și Districtul Columbia. Astfel, părinții au soluția legală pentru a lăsa bebelușii în spitale, secțiile de poliție și alte unități, fără să se teamă de repercusiunile legii, cât timp copiii nu au suferit din punct de vedere fizic.

Mulți bebeluși din SUA nu au însă acest minim noroc. Dawn Geras, președintele fundației Save the Abandoned Babies din Chicago, a declarat că legile au determinat peste 2.800 de abandonuri de nou-născuți începând cu 1999. Din nefericire, 1.400 dintre copii au fost abandonați ilegal și două treimi dintre aceștia au decedat.

Cox a spus că legislația are legătură cu un concept vechi de sute de ani, menit să îi ajute pe „acei bebeluși abandonați în pădure, în locuri periculoase”.

Incubatoarele pentru bebelușii nedoriți datează din evul mediu, când mânăstirile erau dotate cu uși speciale, în compartimentele cărora erau puși cei mici.

Sute de copii au fost abandonați în versiunile moderne ale cutiilor în Europa și Asia. Dispozitivele au ajuns subiectul unui documentar, The Drop Box, în care un pastor din Seul, Coreea de Sud, discută despre încercările sale de a rezolva problema copiilor abandonați la naștere.

Cei care se opun acestei măsuri spun însă că mamele și-ar putea abandona mai repede copiii, fără să se mai gândească la alte soluții. De asemenea, Comitetul pentru Drepturile Copilului din cadrul ONU a cerut interzicerea acestor incubatoare la nivel european și a sfătuit guvernele țărilor care le folosesc să pună la punct programe de planificare familială pentru părinții debusolați.

Monica Kelsey, președintele Safe Haven Baby Boxes Inc, a spus că aceste cutii nu pot înlocui legislația referitoare la abandonul nou-născuților. De fapt, ele fac parte dintr-o abordare mai amplă a problemei. „Dacă aceste cutii reprezintă răspunsul, le acceptăm. Încercăm să abordăm problema din toate unghiurile”.

O companie din Fort Wayne, Indiana, dezvoltă un prototip pentru un asemenea incubator, dotat cu climatizare, senzori și o alarmă, care se va declanșa dacă se detectează o greutate în interiorul cutiei.

Incubatorul pentru mămicile care vor să-și abandoneze copiii va reprezenta ultima soluție și acestea vor avea la dispoziție un număr de telefon de urgență, la care pot suna oricând, pentru a preda copilul unei persoane.

Departamentul de sănătate din SUA va supraveghea cutiile pentru bebeluși. Legea lui Cox, care se referă la nou-născuții de până la 31 de zile, va presupune și crearea unui registru public al zonelor în care sunt amplasate incubatoarele.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide