Ce trebuie să facă părinții pentru a asigura succesul copiilor lor. Sfaturile specialiștilor

Ce trebuie să facă părinții pentru a asigura succesul copiilor lor. Sfaturile specialiștilor
Publicat: 13/09/2016, 14:44

Profesorul Julian Stanley, de la Universitatea John Hopkins a realizat o cercetare uriașă în care a studiat copiii foarte inteligenți și le-a urmărit parcursul profesional și prograsul intelectual pe o perioadă de 45 de ani, în încercarea de a arăta care este mediul cel mai bun pentru obținerea unor performanțe notabile.

Aceasta a fondat și un centru pentru tinerii talentați și dotați intelectual, centru la care au fost și Lady Gaga sau Mark Zuckerberg.

Una dintre cursantele de la centrul lui Stanley, Camilla Benbow, actual decan al Universității Vanderbilt, a dezvăluit câțiva pași simpli pe care părinții trebuie să îi urmeze în ceea ce privește maximizarea creșterii intelectuale a copiilor lor.

1. Părinții trebuie să-i lase pe copiii lor să experimenteze lucruri cât mai diverse.

2. Părinții trebuie să le arate copiilor susținere atât din punct de vedere emoțional, cât și din punct de vedere intelectual.

3. Ei trebuie să se asigure că micuții au o relație puternică, ce evoluează pozitiv, cu profesorii lor.

4. Atunci când părinții observă că fiul sau fiica sunt interesați de un anumit subiect sau au un hobby, ar trebui să îi încurajeze pe aceștia să își dezvolte abilitățile respective.

5. Copiii trebuie lăudați pentru efortul depus, chiar dacă dau greș, mai degrabă decât pentru reușitele lor.

6. Părinții trebuie să își încurajeze copiii să pună întrebări și să își asume riscuri.

7. Copiilor nu trebuie să li se pună etichete cum ar fi „foarte inteligent” sau „înzestrat/dotat”. Acestea pot deveni adevărate poveri pentru cei mici.

8. Abilitățile copiilor trebuie testate de părinți, astfel încât aceștia să își dea seama dacă micuții sunt pe drumul cel bun.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase