Cea mai ciudată pagină de pe Facebook ? Publică în fiecare zi aceeași fotografie de aproape 6 luni

Cea mai ciudată pagină de pe Facebook ? Publică în fiecare zi aceeași fotografie de aproape 6 luni
Publicat: 07/02/2015, 14:59

Pagina de Facebook „La stessa foto di Toto Cutugno ogni giorno” („Aceeași fotografie a lui Toto Cutugno în fiecare zi”, n.r.), disponibilă la adresa https://www.facebook.com/totocutugno666 , nu este singura de acest fel de pe internet.

Actorul Dave Coulier este subiectul unei pagini de Facebook, a unui cont de Twitter și a unui blog din rețeaua Tumblr, care publică doar o singură fotografie a vedetei. Dar, în cazul lui Toto Cutugno, internauții par să aprecieze foarte mult pagina „La stessa foto di Toto Cutugno ogni giorno”.

Aproximativ 50.000 de persoane urmăresc postările zilnice de pe această pagină și, în fiecare zi, aceeași fotografie din tinerețe a lui Cutugno, cu o figură serioasă, părul negru și sprâncenele bogate, primește circa 1.500 de aprecieri (like-uri) și o serie de comentarii bizare.

„Mi se pare ceva mai sumbru astăzi” și „Jacheta (lui Toto Cutugno, n.r.) era călcată mai bine ieri” sunt două exemple de comentarii ce apar sub diferitele postări ale fotografiei artistului italian.

Platforma Facebook găzduiește chiar și conturi despre pagina cu fotografia lui Cutugno. Unul dintre acestea, intitulat „I like posting the same photo of Toto Cutugno every day” („Îmi place să public aceeași poză a lui Toto Cutugno zilnic”, n.r.), publică în mod regulat gânduri ciudate despre artistul italian și fotografia acestuia.

O altă pagină, „The same comment on the same photo of Toto Cutugno every day” („Același comentariu la aceeași poză a lui Toto Cutgno în fiecare zi”, n.r.), afișează variante ciudate, modificate cu ajutorul programelor de editare foto (Photoshop), ale fotografiei lui Cutugno.

Ciudățenia și sentimentul de ireal ce învăluie această pagină au atras atenția cercetătorilor de la Institutul IUSS pentru Studii Avansate din Italia, care au văzut ceva mai mult decât o glumă internă în toate aceste fotografii identice, comentează washingtonpost.com.

Cercetătorii, care au remarcat ciudățenia faptului că o pagina de acest fel atrage atât de mulți fani, spun că este o ocazie excelentă de a studia cum influențează conținutul unei postări pe Facebook răspândirea acesteia, comparativ cu algoritmul fluxului de știri (newsfeed), modelele de consum ale grupurilor de prieteni sau alte lucruri care sunt în general asociate cu distribuirea rapidă de pe cea mai mare rețea socială online din lume.

Potrivit washingtonpost.com, conținutul este foarte important când vine vorba despre distribuirea „virală”. Paginile cu conținut eterogen tind să aibă valori foarte variate în privința numărului de comentarii și aprecieri (like) la mesajele pe care le publică. Dar în cazul paginii în discuție, care publică același lucru, valorile sunt constante: 1.500 de like-uri, în jur de 40 de comentarii, în fiecare zi.

Acest lucru este important, spune Alessandro Bessi, unul dintre autorii studiului, pentru că i-a putea ajuta pe cercetători să realizeze un model al modului în care legendele urbane, conspirațiile și farsele se perpetuează pe Facebook. Principalul subiect de studiu al lui Bessi este modul în care informația greșită se răspândește online.

Cercetătorul are multe de verificat și de analizat în această privință, dar în curând ar putea avea material suplimentar. De când pagina cu Toto Cutugno a devenit populară în Italia, mai multe pagini au apărut pe Facebook, care publică imagini cu pisici, între care și contul „În fiecare zi aceeași pisicuță”, pe care unul dintre internauți a comentat „Asta e o nebunie. Îmi place!”.

Toto Cutugno, cunoscutul interpret al melodiilor „L’Italiano”, „Serenata” și „Insieme: 1992”, are un repertoriu de peste 400 de piese și peste 150 de milioane de discuri vândute la nivel mondial. Este singurul cantautor care a câștigat marele premiu al Festivalului de la Sanremo și singurul cântăreț italian care a câștigat concursul Eurovision, în 1990.

Celebrul său hit „L’italiano” a fost cel mai bine vândut disc italian în perioada 1981 – 1986. Melodia, înregistrată în 1983, este cântată de peste 160 de interpreți din întreaga lume, fiind printre cele mai fredonate cântece italiene din toate timpurile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului