Cea mai lungă călătorie cu trenul din lume s-a încheiat. Care a fost scopul ei

Redactor:
Silviu Bănilă
Cea mai lungă călătorie cu trenul din lume s-a încheiat. Care a fost scopul ei
În data de 9 decembrie, un tren de marfă chinezesc, denumit „Yixin'ou", a încheiat o călătorie epică: garnitura a parcurs peste 13.000 de kilometri și opt țări, în decursul a 21 de zile, consemnând cea mai lungă călătorie cu trenul (fără escală) din lume.

Trenul a plecat din gara Yiwu, estul Chinei, în data de 18 noiembrie și a traversat Kazahstanul, Rusia, Belarusul, Polonia, Germania și Franța, cu destinația finală Madrid, Spania, transmite CNN.

Trenul a transportat 30 de containere cu jucării, rechizite și alte obiecte. La întoarcere, trenul va aduce produse spaniole – vinuri, ulei de măsline, șuncă – în cadrul unei campanii prin care Spania speră să își extindă exporturile în China.

Ministrul spaniol al Infrastructurii și Transportului Public, Ana Pastor, a spus că această călătorie a reprezentat „un moment de maximă importanță pentru industria feroviară”. Călătoria a reprezentat totodată un test pentru stabilirea unor curse frecvente între China și Spania, caracterizate de comerțul bilateral.

Primarul Madridului, Ana Botella Serrano, a vorbit despre înființarea unui „Drum al Mătăsii al secolului 21″. Între China și Germania se desfășoară deja curse comerciale pe calea ferată, pe traseele Chongqing – Duisburg și Beijing – Hamburg. La începutul anului, președintele chinez Xi Jinping a inaugurat Silk Road Fund, care va contribui la dezvoltarea infrastructurii comerciale din regiunea Asia-Pacific.

Inchide