Cel mai bun soț din lume: Ce i-a dăruit soției sale nevăzătoare

Cel mai bun soț din lume: Ce i-a dăruit soției sale nevăzătoare
Publicat: 18/02/2016, 14:02

În fiecare zi de primăvară, până la 7000 de oameni călătoresc către un orășel din Japonia pentru a vizita cea mai romantică grădină din lume, iar această grădină este rezultatul muncii unui singur om.

După ce s-au căsătorit în urmă cu mai mult de 60 de ani, domnul și doamna Kuroki și-au dedicat timpul creșterii celor doi copii și îngrijirii unei ferme de lactate în orașul Shintomi în Miyazaki. În 1986, doamna Kuroki și-a pierdut vederea în urma unor complicații din cauza diabetului. Femeia care fusese mereu veselă începuse să se retragă în sine, dezamăgită că toate visele pe care le aveau nu se mai puteau împlini.

Neputând să o lase în acea stare, domnul Kuroki a început să caute feluri prin care să atragă vizitatori în zonă, dându-și seama că dacă ar crea cea mai frumoasă grădină din zonă și-ar bucura soția prin mirosul oferit de mulțimea de flori, iar oamenii ar fi curioși să viziteze o astfel de grădină. Bărbatul a petrecut următorii doi ani plantând flori shibazakura roz, scrie housebeautiful.com

Gestul său romantic i-a adus soției din nou zâmbetul pe față, atrăgând și mai mulți vizitatori decât și-ar fi putut închipui.