Gandul
08.10.2019
Magazin

Cel mai sigur mod prin care poți deschide ușa la mașină, explicat pe îndelete. Ce presupune „metoda olandeză” – VIDEO

Sute de bicicliști și motocicliști sunt răniți în fiecare an din cauza șoferilor neatenți, care deschid ușa și îi lovesc. Ei bine, un conducător auto explică modul în care poate fi deschisă portiera unei mașini, în deplină siguranță. Ce presupune „metoda olandeză"?

Deși pot părea amuzante, filmulețele din acest articol nu reprezintă un motiv de glumă, scrie drivespark.com.

Un clip video distribuit online arată așa numita „metodă olandeză” de deschidere a ușii mașinii, relativ necunoscută în numeroase țări ale lumii.

Totuși, în Olanda, acest procedeu este explicat în programa școlară, învățându-i pe copii cum să regulile de bază ale siguranței rutiere.

Tehnica este extrem de simplă și ar putea reduce numărul accidentelor rutiere: astfel, ușa este deschisă cu mâna opusă, nu cu cea din dreptul mânerului de deschidere.

De exemplu, persoana din dreapta va deschide ușa cu mâna stângă, iar cea din stânga va folosi mâna dreaptă. Astfel, întregul corp al persoanei se întoarce spre spatele mașinii și aceasta poate vedea eventualele obstacole. Se reduce astfel riscul accidentelor cauzate de deschiderea bruscă a ușilor mașinii.

foto: captură youtube.com

Inchide