Cel mai vechi Ferrari din lume a fost recondiționat. Cât ar obține proprietarul dacă l-ar vinde

Publicat: 22/08/2012, 17:28
Actualizat: 22/08/2013, 19:13

Un bărbat din New York a cumpărat cel mai vechi Ferrari din lume, un model din 1947, pe care l-a recondiționat pentru 380.000 de euro, scrie The Sun.

Ferrari 166 Spyder Corsa este al doilea automobil construit de Enzo Ferrari (fondatorul gigantului Ferrari).

Bijuteria pe patru roți a fost achiziționată de americanul Jim Glickenhaus, în 2004, cu aproximativ 620.000 de euro, iar după ce a fost recondiționată, bărbatul spune că ar vinde mașina cu peste 6 milioane de euro.

Sursa: The Sun

„Imediat cum am văzut-o, a fost dragoste la prima vedere. Nu mai există o altă mașină ca aceasta în lume. Să stai în ea e ca și cum te-ai întoarce în timp. Este un vis să conduci această mașină”, mărturisește bărbatul de 62 de ani.

Automobilul de colecție, numerotat 002, poate atinge viteza de 100 km/h și a fost vândut pentru prima dată de Enzo Ferrari în decembrie 1947. De-a lungul timpului, mașina a avut mai mulți proprietari, până a ajuns în posesia lui Glickenhaus.

Sursa: The Sun

În 2006, proprietarul unui automobil marcat 001C a susținut că modelul lui este cel mai vechi Ferrari din lume, conținând părți din primul exemplar construit de Enzo Ferrari. S-a constatat însă că mașinii îi lipsea motorul original și că avea piese de motor marca Ford.

„Modelul meu păstrează șasiul, motorul, cutia de viteze și majoritatea pieselor sunt originale. Am dus-o „acasă” la Ferrari, în Marenello, nordul Italiei, unde specialiștii au confirmat moștenirea pe care această mașină o poartă”, spune Jim Glickenhaus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase