• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Cele mai izolate lăcașe de cult din lume. GALERIE FOTO

În fotografiile următoare apar locuri de rugăciune la care este aproape imposibil să ajungi

Se spune că dacă vrei să te rogi la Dumnezeu, este bine să mergi într-un loc cât mai liniștit, mai retras de lume, de aceea multe schituri sunt localizate în munți. Însă în fotografiile următoare apar locuri de rugăciune la care este aproape imposibil să ajungi, scrie Daily Mail.

Una dintre cele mai cunoscute așezări monastice este Meteora. Lăcașurile sfinte sunt construite pe munți, turiștii întrebându-se uneori cum a fost posibilă construirea lor. La mănăstirea Rousanou, spre exemplu, se putea ajunge doar cu ajutorul unui sistem pe bază de scripeți, până când au fost construite două poduri de piatră.

Un alt lăcaș de cult construit chiar pe peretele unui munte este și Huashan, din apropierea provinciei Shaanxi, China. Aceasta este cunoscută și sub numele de „cel mai abrupt munte de sub Cer”, fiind și unul dintre cei cinci munți sfinți din China.

Taktshang Tiger`s Nest (The Tiger`s Nest), unul dintre cele mai importante locuri de rugăciune din Bhutan, este construit la o altitudine de 900 de metri, pe un munte de 3.120 de metri. De-a lungul timpului, au fost înregistrate și cazuri în care credincioși care au încercat să ajungă aici au murit.

Astfel de lăcașe de cult se găsesc și în Sri Lanka, Sigiriya (sau Inimă de Leu), fiind o capodoperă arhitecturală, construită pe ruinele unui vechi templu. Numele provine tocmai de la forma construcției, având gheare de leu de o parte și de alta a intrării.

Inchide