Cele mai scumpe lucruri inutile din lume

Publicat: 30/03/2016, 08:17
Actualizat: 05/07/2016, 20:42

De-a lungul timpului s-au vândut în lume tot felul de obiecte inutile la prețuri astronomice. Nimeni nu înțelege exact de ce ar plăti cineva milioane de dolari pentru un telefon mobil sau pentru o geantă de designer și nici ce se întâmplă mai departe cu aceste lucruri care, deși sunt realizate din aur și pietre prețioase, nu pot fi, până la urmă, nici măcar folosite în scopul pentru care au fost create.

1. Cea mai scumpă cutie de dulciuri

Cutia de bomboane marca Le Chocolate conține dulciuri selecționate de la cei mai buni cofetari din lume. În plus, este decorată cu un set de bijuterii făcute din briliante galbene și albastre, smaralde și safire realizate de compania Simons Jewelers. Cutia poate fi cumpărată la prețul de un milion și jumătate de dolari.

2. Cel mai scump telefon mobil din lume

Smartphone-ul Diamond Crypto a fost ideea designerului Peter Aloisson și este realizat din platină și aur roz, fiind acoperit cu peste 80 de briliante. Pe părțile laterale ale celularului sunt încrustate 50 de briliante, zece dintre ele fiind pietre prețioase albastre, iar butonul de navigare este înconjurat de 28 de briliante. Telefonul costă 1,3 milioane de dolari și, la un asemenea preț, ar trebui să și funcționeze impecabil.

3. Cea mai scumpă figurină Hello Kitty

Toți copiii sunt înnebuniți după micuța pisică roz. Totuși, această figurină unicat Hello Kitty realizată din platină și care cântărește 590 de grame nu este făcută pentru plăcerea celor mici. Hello Kitty în miniatură este decorată cu fundițe făcute din pietre prețioase – briliante, rubine, safire roz, ametist și topaz albastru -, iar prețul este pe măsură: 160.000 de dolari. Totuși, cineva a și cumpărat această figurină în 2006, în centrul comercial Mitsukoshi din Tokyo.

4. Cea mai scumpă pizza

Cea mai scumpă pizza din lume a fost vândută în pizzeria Nino Bellissima Pizza din New York. Printre altele, umplutura conținea caviar Petrossian, bucăți din coada unei specii rare de homar din Oceanul Atlantic, caviar de somon și puțin wasabi, iar pizza era suficientă pentru opt persoane. Fiecare bucată a costat atunci 125 de dolari.

5. Cea mai scumpă poșetă

Pe 14 iunie 2007, compania Ginza Tanaka a prezentat la un show de modă din Tokyo o poșetă realizată din platină pură și decorată cu 2182 de briliante care însumau în total 208 carate. La fel ca geanta, și eticheta produsului era una uimitoare: 1.630.000 de dolari.

6. Cea mai scumpă sticlă de tequila

Cine își poate imagina oare cum ar fi să cheltuiască 225.000 de dolari doar pe alcool? Pe 20 iulie 2006 compania Tequila Ley.925 a vândut o sticlă de tequila făcută din platină și aur alb unui colecționar privat din Mexico City la prețul de 225.000 de dolari. Băutura fusese obținută 100% din suc de agave albastre și fusese conservată timp de șase ani. Compania a ajuns astfel în Cartea Recordurilor la categoria cea mai scumpă sticlă de alcool comercializată vreodată în lumea. În caz că această sticlă exclusivistă pare prea scumpă, doritorii pot alege un recipient realizat din platină și aur galben, contra sumei de 150.000 de dolari, sau o sticlă din aur și argint, pentru 25.000 de dolari.

7. Cea mai scumpă minge de cricket

Mingea de cricket decorată cu diamante a fost oferită drept premiu la Cupa Mondială de Cricket din 2007. Fiecare astfel de minge a fost decorată cu 5.728 de diamante și costă aproximativ 68.500 de dolari.

8. Cel mai scump televizor din lume

Da, în loc să cumperi o nouă casă, câteva mașini sau să donezi bani pentru a hrăni sute de oameni înfometați, ai putea să-ți cumperi un singur obiect. Este vorba despre televizorul LCD Yalos Diamond, care costă 130.000 de dolari, realizat din aur alb și decorat cu briliante de 20 de carate.

9. Cel mai scump pliculeț de ceai

PG Tips este compania britanică ce se ocupă de fabricarea acestui tip de ceai. Aceasta a colaborat cu firma de bijuterii Boodles, care a făcut un pliculeț de ceai din diamante, în onoarea celei de-a 75a aniversări a PG Tips. Plicul a fost realizat manual și a fost decorat cu 280 de diamante, ceea ce explică și prețul uriaș de 14.000 de dolari.

10. Cea mai scumpă jucărie

Tot din Japonia vine și cea mai scumpă jucărie, acolo unde compania Ginza Tanaka și producătorul de jucării Bandai Co. au prezentat publicului o versiune în miniatură a robotului favorit al japonezilor, Gandam. Acesta este protagonistul celui mai longeviv și popular desen animat din Japonia. Figurina cântărește 1.400 de grame, este înaltă de 13 cm și este realizată din platină pură. Pentru cei interesați, prețul este de 41.468 dolari.

11. Cel mai scump loc de parcare

S-ar putea ca cel mai scump loc de parcare din lume să fie o adevărată afacere atunci când locuiești în Manhattan. Deși contra sumei de 225.000 de dolari oricine ar putea lejer să-și cumpere un bolid de lux, un loc de parcare la acest preț este considerat în cartierul newyorkez o investiție foarte inteligentă. Unii oameni cumpără un loc de parcare la acest preț chiar dacă nu au mașină, pentru că se gândesc că, mai târziu, ar putea face o afacere din această achiziție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi