• Publicat:
Magazin

#Centenar. ROMÂNII, despre LIBERTATE și PUTERE: NU MI-E FRICĂ să arăt ceea ce sunt/ Nu poate SĂ MĂ CUMPERE nimeni

Mesaje de #Centenar "Trăiesc într-o țară liberă în care pot să gândesc așa cum vreau", "Nu mi-e frică să arăt ceea ce sunt ", "Pot să spun nu". Vezi în ce cred românii că stă libertatea și puterea

 

În ce stă libertatea?

Dr. Ioana Drăgan, specialist în chirurgie intrauterină: „Libertatea mea stă în anul în care m-am născut și în posibilitatea de a trăi într-o țară liberă în care pot să fac ceea ce îmi doresc profesional, social, emoțional, să gândesc așa cum vreau, să fac ceea ce vreau și să fiu cu cine vreau! Cred că dacă aș fi acum înainte de 1990, libertatea mea ar fi fost cu siguranță îngrădită și posibilitatea de a fi unde sunt acum ar fi fost zero.”

Carmen Tănase, actriță : „Cred că libertatea mea stă în faptul că nu poate să mă cumpere nimeni cu nimic. Cred că nu am un preț și mă mândresc cu chestia asta.”

Smiley, artist: „Nu încerc să fiu altceva decât sunt. Și sunt împăcat cu ceea ce sunt și cu cine sunt. În fiecare zi mă verific să nu cumva să alunec pe alte drumuri și nu mi-e frică să arăt ceea ce sunt indiferent de repercusiuni.”

ROMÂNII, despre LIBERTATE și PUTERE

Emilia Popescu, actriță : „Mă simt liberă atunci când pot să spun foarte relaxată NU. Când pot să refuz. Asta îmi dă o stare de confort și de libertate. Dar LIBERTATEA cu majuscule, nu știu dacă am dobândit-o. Nici măcar pe scenă.”

Prof.dr.Ion Bănșoiu, președinte „Paideia”: „Eu ca persoană m-am bucurat de o libertate atât cât am putut să mi-o creez prin munca intelectuală, prin ideile, visele și acțiunile mele coordonate de un țel, de un proiect. Puterea mea a stat într-o teribilă curiozitate și o muncă formidabilă de a înțelege, acolo a fost puterea, o energie sufletească foarte mare, de-acolo vine, ca să zic așa. Și cu asta cred că te naști.”

În ce stă puterea?

Dr.Ioana Drăgan, specialist în chirurgie intrauterină: „Puterea mea stă în echilibrul de acasă, în faptul că am susținerea familiei mele și a soțului meu și în acele puține ore când sunt acasă simt că sunt ca un telefon mobil care se pune la încărcat.”

Adela Popescu, actriță: „În copilăria pe care am avut-o. Mi se pare că toată seva de-acolo mi-o iau, din ancorele pe care le simt foarte puternice de fiecare dată când sunt în momente grele.”

ROMÂNII, despre LIBERTATE și PUTERE

Emilia Popescu, actriță: „În credință. Credința în Dumnezeu că mă va salva în orice situație aș fi.”

Cosmin Rotarescu, fondatorul „United Autism” și tatăl unei fetițe cu autism: „Datorită fiicei mele, Sara, am fost forțat să conștientizez cât sunt de puternic. Când singura șansă nu este dacât să fii puternic, atunci te descoperi”.

Carmen Tănase, actriță: „În primul rând, nu știu dacă am atâta putere. Habar n-am, dar aia câtă e, cred că stă într-o coloană vertebrală încă dreaptă.”

Smiley, artist: „Nu m-am gândit niciodată la treaba asta, dar cred că fac ceea ce fac din iubire și pentru iubire. Și cred că iubirea în general este cea mai mare putere a noastră.”

Dr.Anca Vereanu, stomatolog: „Fac ce îmi place și asta îmi dă libertatea și puterea de a fi independentă, veselă și de a fi eu.”

Foto: Hepta/ Captură

Inchide