Certificatul de deces al actriței Natalie Wood, modificat. Ce au descoperit anchetatorii după 30 de ani

Publicat: 23/08/2012, 20:33
Actualizat: 30/07/2014, 01:43

Poliția din Los Angeles a obținut noi probe în cazul morții prin „înec accidental” al actriței Natalie Wood, ceea ce schimbă încadrarea nefericitului eveniment în deces prin „înec și în urma unor fracturi fără origine clară” potrivit CNN.

În noiembrie 2011, investigatorii au decis redeschiderea unuia dintre cele mai misterioase cazuri de deces de la Hollywood, după ce au fost contactați de persoane care au susținut că dețin informații suplimentare cu privire la evenimentele petrecute în noaptea de 29 noiembrie 1981.

Natalie Wood, atunci în vârstă de 43 de ani, și-a găsit sfârșitul în apele oceanului Pacific, în timp ce se afla pe iahtul familiei alături de soțul său, vedeta TV Robert Wagner, și de actorul Christopher Walken. Trupul fără viață al actriței a fost găsit plutind la un kilometru și jumătate de ambarcațiune, având pe el mai multe vânătăi, potrivit aceleași surse.

Chiar dacă autoritățile au închis cazul declarând că moartea actriței este un „înec accidental”, mărturia lui Dennis Davern, căpitanul iahtului deținut de actriță și de soțul ei, i-a determinat pe anchetatori să reanalizeze cazul din 1981.

Potrivit lui Davern, care se afla la bordul ambarcațiunii în noaptea respectivă, Robert Wagner ar fi alertat gărzile de coastă abia la câteva ore de la dispariția de pe vas a soției sale. Bărbatul mai spune că soții Wood și Wagner s-ar fi certat în aceeași seară iar, în opinia lui, moartea actriței a fost un rezultat direct al acestei dispute.

Sursa: life.time.com

De altfel, nimeni nu a văzut-o aruncându-se în apă în acea noapte. Mai mult, era cunoscută fobia actriței, ea mărturisind în cadrul unui interviu televizat că cea mai mare frică a ei este legată de apă.

Totodată, potrivit Lanei Wood, sora actriței, Natalie nu știa să înoate fiind speriată de apă din copilărie, de când avea 11 ani. Atunci, la filmările pentru „The Green Promise”, Wood era să se înece după ce a fost aruncată de pe un pod, în timpul repetițiilor pentru o scenă în care era surprinsă de o furtună.

Versiunile contradictorii ale evenimentelor petrecute la bordul iahtului pe care se aflau Natalie Wood, Robert Wagner și Christopher Walken au contribuit la amplificarea misterului decesului actriței.

Atât Dennis Davern cât și Robert Wagner au publicat câte o carte, în septembrie 2009, „Goodbye Natalie, Goodbye Splendour” respectiv „Pieces of My Heart”, în care expun variante diferite ale modului în care s-au petrecut lucrurile în noaptea din 1981. Walken menționează, în cartea sa, cearta pe care o avusese cu Wood, povestind că în momentul în care a mers să se culce a descoperit că actrița și barca atașată de iaht dispăruseră.

Robert Wagner și Natalie Wood la decernarea premiilor Oscar. Sursa: fanpop.com

Poliția din Los Angeles spune că se lucrează în continuare la acest caz, dar că asta nu înseamnă că se vor aduce modificări majore verdictului. „Nu închidem acest tip de dosare. Astfel de cazuri trec prin perioade active și alte, mai pasive. Ne apropiem acum de sfârșitul unei perioade active”, explică John Corina, un oficial al poliției din L.A.

De-a lungul carierei, Natalie Wood a fost nominalizată de trei ori la Oscar. Rolurile care au făcut-o celebră sunt cele din filmele „Miracle on 34th Street”, „Splendor in the Grass”, „Rebel Without a Cause”, și „West Side Story”. În 1981, la moartea actriței, se afla în plină producție ultimul său film, „Brainstorm”, lansat în 1983, în care îl avea coleg de platou pe Christopher Walken.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase