Alina Matis
25.04.2013
Magazin

Ciorbă de miel – REȚETĂ DE PAȘTE

Ciorbă de miel – REȚETĂ DE PAȘTE
CIORBA DE MIEL nu ar trebui să lipsească din meniul de PAȘTE

CIORBA DE MIEL nu ar trebui să lipsească din meniul de PAȘTE. CIORBA DE MIEL este o alternativă sănătoasă de a prepara această carne, sunt de părere specialiștii în nutriție. Potrivit acestora, CIORBA DE MIEL are un conținut ridicat de vitamina E și datorită faptului că este acrită cu borș.

Mai jos, regăsiți o REȚETĂ DE PAȘTE pentru CIORBA DE MIEL.

Ingrediente pentru CIOBA DE MIEL – REȚETĂ DE PAȘTE

● 1-1,5 kg bucățele miel (căpățănă, șiră, coaste),

● o ceapă mare,

● un păstârnac,

● un morcov,

● o felie mare de țelină,

● o rădăcină de pătrunjel,

● o felie de ardei roșu gras,

● 200 de grame de smântână,

● două gălbenușuri,

● sare,

● piper măcinat,

● zeamă de lămâie,

● leuștean verde.

Mod de preparare a CIORBEI DE MIEL – REȚETĂ DE PAȘTE

Pentru prepararea ciorbei de miel, trebuie mai întâi să spălați bine bucățile de carne. Acestea se țin în apă rece până la două ore, ca să iasă mirosul specific al cărnii de miel și sângele. Dacă mielul este mai mare, mirosul va fi mai accentuat și se pot adaugă în apă câteva linguri de oțet.

Mai apoi, într-o oală cu 3 litri de apă se pune la fiert carnea de miel și se fierbe la foc potrivit luând spuma, timp de 20-30 min, în funcție de frăgezimea cărnii, după care se adaugă zarzavatul tocat mărunt sau dat pe răzătoarea mare, mai puțin ceapa și ardeiul, pentru că aceste două ingrediente le veți tăia mărunt..

Pentru a găti CIORBA DE MIEL, trebuie să lăsați rădăcinile felii mari și să le scoateți la sfârșitul fierberii, mai puțin ceapa, morcovul și ardeiul. Mai apoi, va trebui ca zarzavatul tocat să îl căliți în 2-3 linguri de ulei, pentru a evita ca CIORBA DE MIEL să fie prea grasă, ținând cont de faptul că va trebui să adăugați și smântâna și oul.

Toate ingredientele pentru CIORBA DE MIEL le mai lăsați la foc potrivit preț de 10 minute, după care potriviți preparatul cu sare. Adăugați 2-3 linguri de orez spălat în prealabil. După alte 10 min puteți considera că CIORBA DE MIEL este gata și puteți trece la dresul ei. Adica, bateți într-un castron cele două gălbenușuri, smântâna și un praf de piper măcinat. Apoi, se diluează bine cu apă rece după care se aduce la temperatura oalei punând cu un polonic de CIORBĂ DE MIEL, puțin câte puțin și amestecați bine.

Când amestecul din castron s-a încălzit suficient, turnați amestecul în oala cu CIORBĂ DE MIEL, amestecând în continuare. CIORBA DE MIEL se mai lasă la foc mic aproximativ 5 minute, după care se acrește cu zeamă de lămâie sau borș după gust.

La final, se pune leuștean verde tocat mărunt sau, dacă aveți, tarhon.

Este obligatoriu ca, după ce ați preparat CIORBA DE MIEL, să lăsați oala să se răcească și să aruncați grăsimea care se strânge deasupra. O porție de CIORBĂ DE MIEL are 100 de kilocalorii.

Sursă: TeoBucătar.ro

×
Inchide