CNA a respins solicitarea de transformare a Antena 2 în Antena Stars din cauza Biancăi Drăgușanu

CNA a respins solicitarea de transformare a Antena 2 în Antena Stars din cauza Biancăi Drăgușanu
Publicat: 10/12/2013, 13:33
Actualizat: 27/03/2019, 10:36

CNA a respins, marți, solicitarea societății Antena TV Group de transformare a televiziunii Antena 2 în Antena Stars, unii membri ai Consiliului – Narcisa Iorga și Laura Georgescu – precizând că postul se va tabloidiza prin emisiunile unor prezentatori ca Bianca Drăgușanu în noua grilă a canalului.

Societatea Antena TV Group SA a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) modificarea denumirii televiziunii Antena 2 în Antena Stars, modificarea siglei și a grilei de programe a televiziunii.

Solicitarea Antena TV Group a fost analizată în ședința CNA de marți. La ședință a fost prezent și Cristian Ionescu, managerul echipei care coordonează proiectul de televiziune Antena Stars. Ionescu este și managerul echipei care produce emisiunile „Un Show Păcătos” și „Acces direct”, care sunt difuzate de Antena 1, o altă televiziune deținută de Antena TV Group.

„Premisa de la care plecăm este aceea că, de la lansarea sa, în 2007, Antena 2 a fost un post de dezbatere, fie că au fost subiecte sociale, showbiz, talk-show-uri (…) S-a atins potențialul maxim relativ rapid, însă evoluția pieței TV din ultimii ani ne-a demonstrat că, păstrând lucrurile așa cum sunt, nu mai avem suficientă forță pentru a crește cota de piață a canalului. Așa a apărut această nouă repoziționare a televiziunii, cu sloturi suplimentare de știri și reality show în weekend”, a spus Cristian Ionescu.

Întrebat ce reality-show-uri ar urma să difuzeze noul Antena Stars, Cristian Ionescu a spus că vor fi două astfel de emisiuni: „Academia Biancăi” și „Asistentele”.

Potrivit lui Ionescu, „Academia Biancăi” o are ca protagonistă pe Bianca Drăgușanu, care își prezintă povestea mai multor tinere. „Dincolo de faptul că vorbim de un personaj care atrage atenția, Bianca Drăgușanu a reușit în viață. A pornit de la o fată de condiție modestă, așa cum sunt cele mai multe tinere din țara asta, și care și-a găsit drumul ei în viață, și-a deschis un business în modă, începe o carieră în televiziune”, a explicat Cristian Ionescu.

El a precizat că reality show-ul „Asistentele” va fi „o producție care va intra în viața asistentelor TV Loredana Chivu și Ana Maria Mocanu, care sunt asistentele programului „Un show păcătos” (de la Antena 1, n.r.)”.

Întrebat de membrul CNA Monica Gubernat cum garantează respectarea legislației audiovizualului privind protecția minorilor, Cristian Ionescu a spus că show-ul „Asistentele”, care ar putea pune astfel de probleme, este programat după 23.30.

Monica Gubernat a spus că, din punctul său de vedere, Bianca Drăgușanu nu are o poveste model, care poate fi dată ca exemplu unor tinere.

„Ea nu-și arogă dreptul de a preda lecții. Doamna Drăgușanu va fi prezentatoarea emisiunii”, i-a răspus Cristian Ionescu.

Un alt membru al CNA, Narcisa Iorga, a spus că, din punctul său de vedere, Antena Stars va fi o televiziune taboidizată 100%. „Faptul că dumneavoastră vă ocupați de acest post, care sunteți producător și la «Acces direct» și la «Un show păcătos», nu face decât să-mi confirme că acest Antena Stars va fi un post cu 24 de ore de «Acces direct» și «Un show păcătos» (…) Nu voi susține niciodată tabloidizarea unui post de televiziune, așa cum o propuneți dumneavoastră”, a spus Iorga.

Ea i-a cerut totodată lui Cristian Ionescu să detalieze grila de programe pregătită pentru Antena Stars. Astfel, potrivit lui Ionescu, Antena Stars ar fi cuprins un matinal prezentat de Roxana Marcu și Răzvan Botezatu, urmat de un magazin de știri, de o emisiune prezentată de Adriana Bahmuțeanu, de un slot de știri, de emisiunea „Răi da’ Buni”, slot de știri, și emisiunea lui Cristi Brancu. Ionescu a mai spus că noaptea va fi difuzat un program al cărui prezentator nu a fost încă stabilit.

„Este un televiziune tabloid de 24 de ore (…). Am avut nenumărate probleme cu emisiunea «Acces direct» și probabil vor mai fi”, a spus Narcisa Iorga.

În schimb, Cristian Ionescu a spus: „Expresia taboidizare 100% nu ne aparține și nu reprezintă acest post. Nu este lucrul pe care noi ni-l propunem. «Acces direct» și «Un show păcătos» sunt niște emisiuni adaptate slotului orar la care sunt difuzate și concurenței. Eu spun că sunt adaptate și legislației”.

Întrebată de Laura Georgescu, președintele CNA, de ce au ales-o pe Bianca Drăgușanu să facă parte din echipa de prezentatori a noului Antena Stars, Cristian Ionescu a spus: „Pentru noi este un foarte bun instrument de marketing și este și un experiment și sperăm noi să ajungem la o concluzie fericită și la o altă imagine legată de personajele care de obicei au o imagine negativă aprioric (…) Eu am avut experiența să constat că este un om cu totul și cu totul altfel și sunt convins că și telespectatorii vor avea o surpriză plăcută”

În schimb, Laura Georgescu i-a răspus: „Eu, personal, nu votez grila cu prezența acestei vedete (Bianca Drăgușanu, n.r.) în ea. În octombrie au fost sute de reclamații (la CNA, n.r.) pe subiectul care nu se mai termina pe principalii radiodifuzori, cu căsătoria, cu mizeriile, cu tot ce ținea de intimitatea lor (a Biancăi Drăgușanu cu Victor Slav, n.r.)”.

În urma discuțiilor, CNA a decis să respingă solicitarea Antena TV Group de modificare a denumirii televiziunii Antena 2 în Antena Stars, de modificare a siglei și a grilei de programe a televiziunii.

„Împotriva” solicitării Antena TV Group au votat Laura Georgescu, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Christian Mititelu și Cristina Trepcea), în timp ce „pentru” aprobarea solicitării societății au votat Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.

Narcisa Iorga le-a solicitat lui Popescu și lui Cristea să își motiveze votul.

„Este o operațiune de rebranduire a unui canal, cred că postul are dreptul să încerce să se repoziționeze pe piață. Dacă apar ulterior probleme de conținut sancționabile de CNA, CNA poate interveni”, a spus Răsvan Popescu.

În același timp, Radu Călin Cristea a spus că nu dorește să își motiveze votul, pentru că nu există această practică a motivării voturilor în CNA.

În schimb, Narcisa Iorga a spus că membrii CNA au obligația să își motiveze votul, potrivit regulamentului de organizarea și funcționare al Consiliului. Ea a mai susținut că, în general, Cristea motivează mai degrabă ca jurnalist, la televiziunea Realitatea TV, ce face Guvernul decât votul propriu în CNA.

La rândul său, într-o poziție transmisă agenției MEDIAFAX, membrul CNA Cristina Trepcea și-a motivat votul negativ la cererea Antenei 2. „Votul meu este dat astăzi și sub impresia semnalului de alarmă dat de 25 de organizații nonguvernamentale, care au cerut ieri CNA să facă gesturi de autoritate în favoarea demnității femeii în audiovizual. Femeia folosită ca decor, redusă la statutul de obiect sexual, antrenată doar să devină mai atrăgătoare și mai decorativă – lucruri pe care mai multe emisiuni ale postului intenționează să le promoveze – perpetuează și legitimează comportamente misogine și atitudini stereotipe păguboase, pe care nu facem nimic dacă doar le sancționăm, fără să le dezavuăm când avem ocazia”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...