CONCERT DEPECHE MODE. Parcare în incinta Național Arena, pentru spectatori. PLUS: Care este programul anunțat de organizatori

CONCERT DEPECHE MODE. Parcare în incinta Național Arena, pentru spectatori. PLUS: Care este programul anunțat de organizatori
Publicat: 12/05/2013, 12:35
Actualizat: 26/03/2019, 05:33

Fanii trupei Depeche Mode, care va concerta miercuri la Național Arena din București, vor avea la dispoziție o parcare cu plată în incinta stadionului, organizatorii evenimentului recomandând însă utilizarea mijloacelor de transport în comun, informează Emagic.

Ca urmare a numărului foarte mare de spectatori așteptați la concertul de miercuri, pentru a ajunge la stadion, organizatorii recomandă publicului utilizarea mijloacelor de transport în comun, însă persoanele care aleg să vină cu mașina proprie vor avea la dispoziție o parcare supraetajată. Aceasta va putea fi utilizată doar după ora 17.00, contra unei taxe fixe de 15 lei, fiind necesar ca fiecare persoană din mașină sa aibă deja biletul pentru concert achiziționat. Accesul se va face prin bulevardul Basarabia, însă la plecare, pentru evitarea aglomerației, ca urmare a fluxului foarte mare de spectatori, conducătorii auto vor fi îndrumați către un alt traseu, respectiv ruta strada Șerbănica Vasile – strada Cernăuți, cu ieșire în bulevardul Chișinău. Parcarea dispune de un număr limitat de locuri, 1.250 în total, prin urmare este indicat ca cei interesați să vină cât mai devreme dacă doresc să beneficieze de unul dintre ele.

Accesul publicului la concert se va face de la ora 17.00, iar programul va începe în jurul orei 19.45, cu show-ul trupei FOX, urmat de Depeche Mode.

Programat pe 15 mai, concertul de la București este cel de-al cincilea show din cadrul turneului de promovare a albumului „Delta Machine”, după cele de la Nisa (4 mai), Tel Aviv (7 mai), Atena (10 mai) și Sofia (12 mai).

Ultimele bilete pentru concertul de la București se mai găsesc pe www.Myticket.ro, în rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu și Sala Palatului. Luni și marți, vor fi disponibile tichete și la casa de bilete din Bulevardul Basarabia nr. 37-39, între orele 10.00-18.00, urmând ca miercuri, aceasta să fie deschisă în intervalul 10.00 – 15.00. În ziua evenimentului vor funcționa și casele de bilete din Bulevardul Pierre de Cobertin și Strada Maior Coravu, între orele 10.00 și 21.00. Biletele mai pot fi achiziționate la prețuri cuprinse între 145 și 320 de lei, singurele locuri rămase disponibile fiind în tribune și peluză.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani și care însumează, până în prezent, 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke și Andrew Fletcher înființau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore și a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa „Photographic”, semnează cu Mute Records și lansează albumul de debut, „Speak and Spell”, în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul își reface forțele bazându-se pe compozițiile lui Martin Gore și lansează două noi albume, „A Broken Frame” (1982) și „Construction Time Again” (1983).

„Some Great Reward”, album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât și comercial. Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration” (1986), „Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare celebrul „Violator”, conținând hiturile „Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” și „Personal Jesus”. La începutul anilor ’90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formații din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” și „It’s No Good”, material urmat, în 2001, de „Exciter”.

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, „Playing The Angel”, iar turneul de promovare a materialului, „Touring The Angel”, a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa și, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică și-a lansat cel de-al 12-lea album, „Sounds of the Universe”. În același an, Depeche Mode, care avea programat și un concert la București, în cadrul „Tour of the Universe”, a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgență, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa și-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase