CONCERTE 2019: Edvin Marton și trupa Bullet For My Valentine vor cânta LIVE la București

CONCERTE 2019: Edvin Marton și trupa Bullet For My Valentine vor cânta LIVE la București
Publicat: 09/01/2019, 15:54
Actualizat: 25/03/2019, 20:02

Edvin Marton a pregătit un repertoriu vast, cu reinterpretări ale celor mai cunoscute piese ale unor artiști clasici, ca Antonio Vivaldi, dar și hituri rock, precum cele ale trupei Metallica.

Biletele, disponibile în rețeaua iabilet, au prețuri promoționale (early bird) cuprinse între 40 de lei și 240 de lei.

În concertul de la Sala Palatului artistul va cânta la faimoasa sa vioară Stradivarius Ex Auer, evaluată la 7 milioane de dolari. Vioara este păzită în permanență de cel puțin două gărzi de corp valorii sale.

Muzicianul s-a născut într-o familie cu înclinații muzicale și a început să ia lecții de vioară de la vârsta de 5 ani, iar la 8 ani a fost admis la Școala de muzică Ceaikovski din Moscova, una dintre instituțiile dedicate celor mai talentați muzicieni.

A susținut primul concert important la vârsta de 12 ani, împreună cu Orchestra Simfonică din Moscova.

Edvin Marton și trupa Bullet For My Valentine vor cânta LIVE la București

La 17 ani a început studiile la Academia de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, iar în 1993 a reușit să devină tânărul solist al National Philharmonic Concert Agency din Ungaria.

Acesta a câștigat un premiu Emmy pentru cea mai bună compoziție originală și a ajuns să fie celebru pe plan internațional celebritatea după colaborarea cu patinatorul rus Evgeni Plushenko și după câștigarea concursului Eurovision în anul 2008, alături de Dima Bilan.

2018 a fost un an bun pentru EdvinMarton care a fost invitat să participe în calitate de jurat la cea de-a 18-a ediție a festivalului Cerbul de Aur de la Brașov.

Trupa Bullet For My Valentine revine la București. Cât costăbiletele?

Trupa galeză Bullet For My Valentine revine la București, într-un concert care va avea loc pe 8 aprilie, la Arenele Romane (cort încălzit), iar biletele vor fi puse în vânzare de vineri, la ora 10.00.

Biletele vor fi puse în vânzare în rețeaua iabilet, la prețuri promoționale de 145 de lei și 185 de lei. Ulterior, prețurile biletelor vor crește.

Trupa Bullet For My Valentine a fost înființată în 1998, în orășelul Bridgend din Țara Galilor, sub numele inițial de Jeff Killed Jack. După câțiva ani în care a cântat cover-uri heavy metal și grunge, formația și-a schimbat numele și – cel mai important – a reușit să obțină un contract cu Sony BMG. Acum, trupa este compusă din Matthew „Matt” Tuck (solist vocal, chitară ritmică), Michael „Padge” Paget (chitară, voce), Jamie Mathias (chitară bass, voce) și Jason Bowld (tobe). Trupa galeză a reușit să vândă peste 10 milioane de discuri.

Primul album de studio al formației, intitulat „The Poison”, a fost lansat în octombrie 2005 și a adus trupei mai multe premii: pentru Best Newcomer, la Welsh Music Award, Best British Band, oferit de celebra revistă Metal Hammer, respectiv Best British Newcomer și Best Single (pentru „Tears Don’t Fall”) oferite de revista Kerrang!. Printre alte performanțe ale trupei se numără și invitațiile de a cânta în deschiderea mai multor concerte ale trupelor Metallica și Guns N’ Roses.

Al doilea album al trupei, intitulat „Scream Aim Fire”, a fost lansat în ianuarie 2008, la doar câteva zile după lansarea single-ului omonim. Acest album a reușit să-i lanseze pe piața muzicală. Despre acest material discografic, Matt susținea că „are un tempo mult mai agresiv decât precedentul” și „este un album intens, dar totuși accesibil, care onorează rădăcinile noastre metal”. Odată cu lansarea acestui material, turneele și recitalurile în cadrul celor mai mari festivaluri din lume s-au ținut lanț pentru formația galeză.

Ultimul album al trupei a fost lansat în aprilie 2010, sub titlul „Fever”. Materialul a fost intens promovat timp de un an, cu rezultate excelente: vânzări de peste 500.000 de exemplare la nivel mondial. Au urmat „Temper Temper” (2013), „Venom” (2015) și „Gravity” (2018).

Bullet For My Valentine a mai concertat în România în 2013.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase