CONCERTELE LUNII SEPTEMBRIE. Leonard Cohen și Anathema, capete de afiș

CONCERTELE LUNII SEPTEMBRIE. Leonard Cohen și Anathema, capete de afiș
Publicat: 04/09/2012, 13:40
Actualizat: 05/02/2019, 04:23

Septembrie aduce în peisajul concertistic bucureștean nume precum Leonard Cohen, Il Divo și Anathema, dar și evenimente muzicale cu influențe balcanice sau inspirate din atmosfera de carnaval.

Toamna concertelor în București debutează cu hard rock, dar și cu un eveniment plin de culoare.

Miercuri, pe 5 septembrie, începând cu ora 18:00, la Club Fabrica din București se va desfășura concertul a două dintre cele mai importante trupe ale scenei mondiale de metal extrem Marduk & Immolation. Invitați speciali vor fi Sinate, Forsaken World și Heaving Earth.

La Arenele Romane va avea loc, pe 7 septembrie, începând cu ora 20.00, Karnivale, un concert care îmbină muzică, fachiri, picioroange, focuri de artificii, clovni și alte elemente de „scamatorie”. Invitați sunt Reboot, Butch, Onur Ozer, Sis, Pushkarev și Mano. Accesul persoanelor sub 18 ani la eveniment este strict interzis.

Vineri, 21 septembrie 2012, Arenele Romane din București vor găzdui concertul grupului Rezident Ex, unde activează în prezent Ovidiu Ioncu Kempes, fostul solist al trupei Cargo. Acest concert reprezintă singura apariție a formației în București în acest an.

Trubadurul canadian Leonarh Cohen revine pentru a treia oară la București, într-un concert de promovare a celui mai recent album al său, „Old Ideas”, care conține „zece cântece noi, pe care nimeni nu le știe, dar toți le vor prețui”. Evenimentul este programat pentru 22 septembrie și va avea loc în Piața Constituției, începând cu ora 20.30. După un lung periplu pe toate meridianele globului, în perioada 2008 – 2010, după seri de spectacole în care Leonard Cohen a cules aplauze din partea spectatorilor cuceriți de muzica sa, noul turneu al lui Leonard Cohen, „Old Ideas Tour 2012”, pune față în față cântecele de pe noul album și majoritatea pieselor care l-au transformat în legendă pe poetul-cântăreț.

Pe 23 septembrie, în Jukebox Venue, rockerii de la Anathema revin la București pentru un concert care face parte din turneul de promovare al celui mai recent album, intitulat „Weather Systems”. Cei prezenți la eveniment vor avea ocazia să asculte live, începând cu ora 21.00, atât piesele de pe ultimul material discografic, cât și melodiile care au adus celebritate trupei.

În perioada 23-29 septembrie, Bucureștiul va răsuna de muzică simfonică. Astfel, pe 23 septembrie, de la ora 20.00, în Piața Constituției, IL DIVO, cvartetul format de cunoscutul om de televiziune britanic Simon Cowell, care este compus din patru artiști de naționalități diferite – tenorul american David Miller, baritonul spaniol Carlos Marin și tenorul elvețian Urs Bühler, cărora li se adaugă cântărețul de muzică pop francez Sébastien Izambard – va susține, în premieră în România, un concert care face parte din turneul mondial al formației. Caracterul eterogen al trupei a asigurat și succesul muzical al acesteia. Stilul impus de IL DIVO pe piața muzicală este cunoscut sub denumirea de „operă pop”.

Între 23 și 29 septembrie, în Capitală, se va desfășura Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio. Ediția de anul acesta, organizată de Societatea Română de Radiodifuziune, sub patronajul Președintelui României, va avea ca invitate orchestre ale radiourilor din Europa, recitalurile urmând să se desfășoare atât la Sala „Mihail Jora” a Societății Române de Radiodifuziune, cât și la Sala Mare a Palatului.

După succesul ediției din primăvară, Ministry of Sound revine la București și aduce la Turbohalle un nou concept: „Made in London”. Evenimentul va avea loc pe 29 septembrie și îi va avea ca invitați ca Stefano Noferini, Robert Babicz (Live), Popof, Patrick Hagenaar (Ministry of Sound Resident) și DJ Optick.

Pe de altă parte, între 12 și 25 septembrie, se va desfășura ediția a doua a turneului „Duelul viorilor”. Violoniștii Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, însoțiți de două dintre cele mai performante viori ale lumii – Stradivarius și Guarneri -, și pianistul Horia Mihail vor susține a doua ediție a turneului în orașele Galați, Iași, Bacău, Pitești, Ploiești, Sibiu, Timișoara și Cluj-Napoca. Turneul include și un concert la Sala Radio din București, pe 19 septembrie.

Mult așteptate de publicul bucureștean și nu numai, două dintre concertele de mare interes ale lunii septembrie au fost anulate sau amânate. Organizatorii au anunțat că italianul Umbreto Tozzi, care trebuia să susțină un concert pe 15 septembrie, la Sala Palatului, și-a anulat reprezentația din cauza unor probleme medicale. Totodată, concertul lui Lenny Kravitz, programat pentru 28 septembrie, în Piața Constituției, a fost amânat pentru 2013, din cauza unui angajament anterior al artistului.

Concertele și spectacolele lunii aprilie în București:

5 septembrie – Marduk & Immolation, Club Fabrica, ora 18.00

7 septembrie – Karnivale, Arenele Romane, ora 20.00; Breathelast, Private Hell Rock Club, ora 21.00; Experienced?!?, Ageless Club, ora 21.30

8 septembrie – Smashed Mosquito, Coyote Cafe, ora 23.00

19 septembrie – Duelul viorilor, Sala Radio, ora 19.00

21 septembrie – Kempes și Rezident Ex, Arenele Romane, ora 20.00

21 – 23 septembrie – Balkanik! Festival 2012, Grădina Uranus

22 septembrie – Leonard Cohen, Piața Constituției, ora 20.00

23 septembrie – IL DIVO, Piața Constituției, ora 20.00

23 septembrie – Anathema, Jukebox Venue, ora 21.00

23 – 29 septembrie – Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului