Concertul de la București al lui Roger Waters, „The Wall”, a început cu 50.000 de oameni în Piața Constituției. Galerie FOTO

Publicat: 28/08/2013, 22:36
Actualizat: 26/03/2019, 00:09

Concertul de la București al muzicianului Roger Waters, intitulat „The Wall”, a început în jurul orei 20.30, în Piața Constituției.

Zeci de mii de persoane, undeva spre 50.000, erau adunate în Piața Constituției din București înainte de debutul concertului „The Wall” susținut de Roger Waters.

Vizavi de Palatul Parlamentului, impresionanta scenă unde are loc concertul era dezvăluită o crăpătură făcută într-un zid uriaș.

De asemenea, pe partea stângă a scenei, zidul include o secțiune de graffiti, desenele fiind finalizate cu puțin timp înainte de ora 20.00, când fusese anunțată începerea show-ului.

Publicul bucureștean se așteaptă la un concert grandios, cu efecte pirotehnice și vizuale spectaculoase.

Unul dintre elementele show-ului este un avion uriaș suspendat de o macara și legat de scenă printr-o coardă.

Muzicianul Roger Waters a ajuns în România cu un avion privat, care a aterizat pe Aeroportul Băneasa miercuri, în jurul orei 15.00, cu câteva ore înaintea show-ului „The Wall”.

Înainte de a susține concertul din Piața Constituției, Roger Waters s-a întâlnit cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Muzicianul Roger Waters și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, au lovit, într-un gest simbolic, cu un ciocan, zidul ce împrejmuiește clădirea Palatului Parlamentului, Zgonea spunând totodată că Waters, cu care este născut în aceeași zodie, „va face un spectacol pe cinste” la București. Zgonea i-a dăruit totodată lui Roger Waters o mică bucățică din zidul Palatului Parlamentului, pentru ca acesta să o păstreze ca amintire a concertului susținut la București și a gestului simbolic făcut pentru a dărâma „ultima barieră dintre Parlamentul României democratice și cetățeni”.

De asemenea, Waters se va întâlni cu militari români care au fost răniți în Irak și Afganistan, în culise, în pauza acestui concert. Artistul dorește să le mulțumească acestora pentru sacrificiul lor în operațiunile de menținere a păcii desfășurate în aceste zone afectate de conflicte, potrivit unui comunicat al MApN.

Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, aduce la București celebrul „The Wall” – unul dintre cele mai spectaculoase show-uri muzicale din istorie, bazat pe interpretarea integrală a pieselor incluse în albumul omonim, un adevărat simbol al libertății pentru generații întregi de fani din întreaga lume.

Show-ul „The Wall” a fost regândit special pentru concertele în aer liber, astfel încât dimensiunile scenei sunt cu adevărat impresionante, zidul din spatele acesteia măsurând circa 150 de metri în lungime și aproximativ 12 metri în înălțime. Întreaga structura este realizată din „cărămizi” ce alcătuiesc cea mai mare suprafață de proiecții video: peste 1.500 de metri pătrați, peste 40 de proiectoare gigantice fiind responsabile de efectele vizuale ale show-ului. Scena are, totodată, cel mai mare acoperiș din lume – o lățime de 54 de metri și o deschidere de 32 de metri -, fiind asamblat la o înălțime de 24 de metri, care asigură protecția unei suprafețe de peste 1.000 de metri pătrați.

Un moment special al concertului va fi cel în care Roger Waters îi va avea ca invitați speciali pe 15 copii români, corul urmând să interpreteze alături de acesta refrenul uneia dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul Pink Floyd – „Another Brick in The Wall”. Celebra piesă este unul dintre cele mai așteptate momente din show-urile „The Wall”, aceasta fiind cu atât mai specială cu cât Roger Waters o interpretează de fiecare dată alături de copii din țara gazdă, iar România nu face excepție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului